24.12.2021 Restoran

CB&R Anketa! Šta gosti očekuju od ugostitelja za doček Nove godine

Anketom je obuhvaćeno 6.147 redovnih posetilaca 308 restorana iz 34 opštine u srbiji. ovoga puta ispitanici su otkrili šta očekuju od ugostiteljskih radnika za doček nove godine

70% redovnih posetilaca restorana će ostati verni organizovanom dočeku

Vreme novogodišnjih praznika je oduvek bio džek-pot za HoReCa sektor. Iako su se vremena promenila i možda se u vazduhu ne oseća taj elektricitet uobičajen za ispraćaj stare godine, ali sudeći po odgovorima, ugostitelji mogu biti zadovoljni.
Možda baš zbog toga što žele da što pre isprate sve loše što nam se dešavalo, građani Srbije su poželeli da se što lepše provedu za sam doček. Da bismo zavirili u njihova razmišljanja i pokušali da saznamo što više podataka o njihovim očekivanjima, pred vama je anketa koju smo izvršili u saradnji sa platformom Kono.Bar.
Za početak ohrabruje podatak da će gotovo 70% građana koji su redovni posetioci ugostiteljskih objekata i u ovoj prilici ostati verni organizovanom dočeku u nekom od objekata. Isti procenat će za doček odabrati svoj omiljeni restoran, dok će nešto manje od trećina odabrati prestižni objekat u koji ne odlazi često.
Da sve bude u znaku brojke 70, toliko iznosi procenat gostiju koji će ispraćaj obeležiti u mestu u kojem i žive. Raduje podatak da će polovina ispitanika i reprizu dočekati u nekom od restorana.

gost restorana pije vino

Više od 50% želi kompletan meni

Što se tiče ponude menija jedno je sigurno. Više od 50% će se odlučiti za kompletan meni. Pola od njih želi tradicionalnu trpezu sastavljenu od predjela, sarme i pečenja, dok druga polovina želi nešto moderniji, ali opet kompletan meni. 70% (opet 70) gostiju očekuje ponudu neograničenog konzumiranja hrane i pića, a 40% očekuje tradicionalni šampanjac u ponoć. Da zlatne trube polako gube svoj sjaj, govori nam podatak da trubače u ponoć želi tek nešto više od 30% gostiju, ali zato malo više od polovine ispitanika navodi da je vatromet u ponoć neizostavan.
Bilo kako bilo, nadamo se da će vam ovi podaci pomoći u sastavljanju vaše ponude i da ćete pronaći recept za privlačenje što većeg broja gostiju.

1. Gde ćete proslaviti doček Nove godine
a) u restoranu 43,64%
b) u hotelskom restoranu 3,95%
c) u klubu 9,60%
d) diskoteka ili splav 6,21%
e) na trgovima ukoliko
bude organizovanog dočeka 3,67%
f) u privatnoj režiji 32,91%

2. Ukoliko ćete dočekati Novu godinu u ugostiteljskom objektu to će biti
a) omiljeni objekat koji stalno posećujem 70,47%
b) prestižni objekat u koji ne odlazim često 29,53%

3. Mesto gde ćete proslaviti doček Nove godine
a) u gradu u kom živim 68,01%
b) u nekom drugom gradu 11,27%
c) u jednom od turističkih centara u Srbiji 6,64%
d) van granica naše zemlje 14,08%

4. Gde ćete proslaviti reprizu dočeka Nove godine
a) u restoranu 52,23%
b) u hotelskom restoranu 3,41%
c) u klubu 6,72%
d) diskoteka ili splav 4,63%
e) u privatnoj režiji 33,01%

Legat jelo

5. Koji meni preferirate
a) kompletan, tradicionalni meni
(meze, supa, sarma, pečenje…) 26,37%
b) kompletan, ali moderniji meni 26,37%
c) laganiji i svedeniji meni 13,19%
d) švedski sto 19,78%
e) koktel parti sa bite size zalogajima 8,79%
f) neće uticati na odluku za doček 5,49%

6. Treba li piće da bude uključeno u cenu dočeka?
a) da, ali da imam punu slobodu naručivanja 69,34%
b) ne, želim da platim koliko i šta popijem 15,09%
c) neće uticati na odluku za doček 15,57%

2 cava španija

7. Očekujete li šampanjac u ponoć?
a) da 39,68%
b) ne 30,36%
c) neće uticati na odluku za doček 29,96%

8. Očekujete li trubače u ponoć?
a) da 33,49%
b) ne 39,20%
c) neće uticati na odluku za doček 27,31%

9. Uz koju vrstu muzike ćete proslaviti doček Nove godine
a) živa muzika koju izvodi popularni izvođač ili bend 27,01%
b) živa muzika, a izvođač ne mora biti poznat 27,74%
c) tamburaši 15,33%
d) mirnija atmosfera uz akustičnu muziku 14,60%
e) uz DJ-a sa aktuelnim hitovima 15,33%

10. Očekujete li vatromet u ponoć?
a) da 51.53%
b) ne 22,01%
c) neće uticati na odluku za doček 26,46%

11. Koliko ste novca spremni da odvojite za doček?
a) do 50 evra 29,51%
b) do 75 evra 3,28%
c) do 100 evra 9,84%
d) neće uticati na odluku za doček 27,38%

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: KONO.BAR

FOTO: GETTY IMAGES

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije