Pretraga
Restoran 09.10.2025

Znamo kako najbolje provesti vikend! 11. oktobra idemo na kulinarsko takmičenje Challenge Rekonstrukcija

Nataša Stevanović
challenge rekonstrukcija finale mokrin house 2025
Izvor: challengerekonstrukcija.rs

Finale trećeg po redu kulinarskog takmičenja u rekonstrukciji tradicionalnih jela, Challenge Rekonstrukcija, održava se u subotu, 11. oktobra u prostoru Mokrin House, u Mokrinu. Događaj je otvoren za javnost, učesnici mogu da oprobaju svoje kulinarske veštine u tri radionice sa profesionalnim chefovima, uživaju u vinima i večeri koju organizatori pripremaju.

Challenge Rekonstrukcija finale – 11. oktobra, Mokrin House

challenge rekonstrukcija finale mokrin house 2025 jela mladih nadarenih chefova koj tradicionalne ukuse donose u novom obliku
Izvor: challengerekonstrukcija.rs

Finalisti takmičenja su: Lazar Erić, osmanaestogodišnji chef iz Gornjeg Milanovca (rekonstrukcija jagnjetine ispod sača), Luka Bašić, chef sa iskustvom rada u restoranima sa Mišelin zvezdicom (jagnjeća sarmica u maramici u kombinaciji sa školjkama, odnosno jakobovim kapicama u sosu, jelom poznatim kao Saint Jacques à la Parisienne), Ivan Bičkei, učesnik serijala Masterchef (rekonstrukcija musake, u kojoj se kombinuju spanać, brancin, lisičarka, krompir, patlidžan), Stefan Tomić, chef u restoranu Salon 1905, (kombinacija ribe pagar sa jagnjećom maramicom i vojvođanskim kulen sosom, uz rekonstruisanu krompir salatu sa komoračem, školjkama i japanskim začinima), Silvana Hadžić, chefica i food blogerka (rekonstruisala je moravsku salatu).

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели challenge_ rekonstrukcija III (@challenge_rekonstrukcija)

Dok chefovi budu pripremali jela a žiri odlučivao ko je pobednik, publika će moći da prisustvuje kulinarskim radionicama o francuskim sirevima, pripremi paste i o tome kako najbolje iskoristiti celo pile.

Pored hrane i pića, na događaju će biti postavljen i Food Market pa će posetioci moći da probaju i kupe prehrambene proizvode malih proizvođača iz Srbije.

challenge rekonstrukcija finale mokrin house 2025 jela mladih nadarenih chefova koj tradicionalne ukuse donose u novom obliku
Izvor: challengerekonstrukcija.rs

Tema oktobarskog takmičenja Challenge Rekonstrukcija je Peta nota, a učesnici su sami birali koje će jelo da inoviraju dajući mu „umami“ ukus ili takozvanu „petu notu“.

Tradicionalna hrana je inspirativna pa su chefovi kandidovali i rekonstruisane verzije popare, komplet lepinje, teleće džigerice, škobalja, i drugih jela.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lazar Eric 🌴 (@lazar.ericc)

Finaliste je odabrao žiri u sastavu: hrvatski chef Mario Mandarić, jedan od najuspešnijih mladih chefova u Hrvatskoj i član Forbes liste „30 Under 30 Europe“, Tom Gretić, kuvarski i televizijski superstar iz Hrvatske, Jovan Nikolić Njegovan, vlasnik i chef u salonu Nucleus u Novom Sadu, Zoran Ostojin, vlasnik etno sela Tiganjica kod Zrenjanina, Nikola Šorak, perspektivni mladi chef koji je Srbiji doneo jednu od nagrada na mađunarodnom takmičenju mladih kuvara San Pellegrino i Nataša Šešić, preduzetnica i dizajnerka iz Novog Sada.

Challenge Rekonstrukcija je gastro događaj koji okuplja profesionalce u industriji, ali i ljubitelje dobre kuhinje. Na prvom takmičenju učesnici su predstavili moderne verzije sarme, a na drugom – rinflajša. Osnivač i pokretač ovog nesvakidašnjeg događaja je Srđan Jerinkić, kuvar iz Novog Sada.

Karte se mogu kupiti na Gigstix platformi. Oni koji su zainteresovani za radionice treba da se pripreme slanjem prijave na adresu – [email protected]. Više o Challenge Rekonstrukcija takmičenju saznajte  OVDE.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.