
Restoran Dragoljub: Za novi život kafane!
Svaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj jošDve osobe su poginule, a deset ih je ranjeno u nesreći koju je u jednom madridskom restoranu izazvao konobar kad je flambirao pizzu, javlja El Pais.
Požar je izbio u talijanskom restoranu Burro Canaglia u petak uveče, a restoran je bio pun gostiju. Jedan od povređenih gostiju je u kritičnom stanju, a petero ih je teško povređeno. Istraga je dosada utvrdila da je konobar, dok je flambirao pizzu, zapalio plastične posude na kolicima. Plamen je brzo zahvatio stolnjake i proširio se po sali. Pretpostavlja se da se radilo o nestručnom korišćenju alkohola koji se koristi za flambiranje. Veliki broj mrtvih i ranjenih pripisuje se činjenici da je konobar zapalio restoran blizu ulaza, pa gosti nisu mogli pobeći.
Gradonačelnik Joze Luis Martinez-Almeida je u obraćanju medijima rekao da je u restoranu u trenutku požara bilo oko 30 gostiju i članova osoblja. Rekao je da bi bilo više žrtava da vatrogasci nisu brzo reagovali, izašli na teren i požar ugasili u roku od 10 minuta.
Svaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj jošU svetu ugostiteljstva, gde su kvalitet usluge i ukupni utisak gosta na prvom mestu, komunikacija često ostaje nevidljiv, a ipak najznačajniji alat...
pročitaj jošKafana pod lozom - lepo ime za jednu kafanu, što bi znalci rekli „Pogođeno ime!“ Ponekad dobro ime ume da pogodi više asocijacija od silnih rečenic...
pročitaj još