Tradicionala 2025: Izbor našeg magazina za najbolje restorane sa tradicionalnim jelima
Čitaoci B2B magazina i portala Cafe Bar & Restoran znaju da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inost...
pročitaj jošDve osobe su poginule, a deset ih je ranjeno u nesreći koju je u jednom madridskom restoranu izazvao konobar kad je flambirao pizzu, javlja El Pais.
Požar je izbio u talijanskom restoranu Burro Canaglia u petak uveče, a restoran je bio pun gostiju. Jedan od povređenih gostiju je u kritičnom stanju, a petero ih je teško povređeno. Istraga je dosada utvrdila da je konobar, dok je flambirao pizzu, zapalio plastične posude na kolicima. Plamen je brzo zahvatio stolnjake i proširio se po sali. Pretpostavlja se da se radilo o nestručnom korišćenju alkohola koji se koristi za flambiranje. Veliki broj mrtvih i ranjenih pripisuje se činjenici da je konobar zapalio restoran blizu ulaza, pa gosti nisu mogli pobeći.
Gradonačelnik Joze Luis Martinez-Almeida je u obraćanju medijima rekao da je u restoranu u trenutku požara bilo oko 30 gostiju i članova osoblja. Rekao je da bi bilo više žrtava da vatrogasci nisu brzo reagovali, izašli na teren i požar ugasili u roku od 10 minuta.
Čitaoci B2B magazina i portala Cafe Bar & Restoran znaju da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inost...
pročitaj jošStevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji....
pročitaj još