Na dobrom starom mestu vrata je gostima otvorio Flert koji se može pohvaliti činjenicom da je član AGTI (Associazione Grani Tradizionali Italiani) u Srbiji. Prostor je podređen gostima, udoban je i komforan. Meni obiluje finim selektovanim jelima i desertima dok je posebna pažnja posvećena spravljanju pizze.
„Koristimo isključivo 00 brašno“
Damir Dača Karpuzi, šef kuhinje, instruktor Pizza Napoletana i predstavnik Accademia del Grano ističe da restoran ima za cilj očuvanje umetnosti u pravljenju pice i dodaje:
“Najvažniji sastojak pizze je brašno. Najbolje brašno, koje ujedno i mi koristimo, je ’00’, najfinije mleveno brašno, u čijoj proizvodnji se zrnevlje meša pre mlevenja u mlinu kako bi se dobio najbolji kvalitet. Podjednako važan sastojak je i umeće majstora. Možete imati najbolje testo ali majstor je taj koji mu daje kvalitet. Od jednog testa, 100 majstora će napraviti 100 različitih pizza. Ističem da je to bitno jer za uživanje u pizzi važan je i sam duh konzumenata. Napolitanci jedu pizzu iz zabave. Shvatili smo da se u Srbiji na veoma sličan način konzumira pizza kao u Italiji. Ona ovde nije samo hrana, ona je razlog za druženje, okupljanje. Pizza je jedno od najpoznatijih jela na svetu i jedan od najprepoznatljivijih simbola Italije. Napuljska pizza je jedini tip italijanske pizze koji je prepoznat na nacionalnom i evropskom nivou i trenutno traje proces prikupljanja potpisa kako bi se napuljska pizza proglasila ‘kulturnom baštinom’”, zaključuje Damir.
Na posetiocima samo ostaje da uživaju u autentičnim ukusima Italije.
Flert
Adresa: Bulevar Zorana Đinđića 64, Novi Beograd Telefon: 063/3-000-77 Radno vreme: 07-30h – 00h Instagram: flert.nbg