
Michter’s: Spoj tradicije i inovacije u svakom gutljaju
Za magazin CafeBar & Restoran, razgovarali smo sa Džonom Šatom, potpredsednikom za strateška partnerstva, Michter’s Distillery, LLC nakon borav...
pročitaj jošU istinskoj lepoti prirode kod Novog Slankamena, uz obalu Dunava, smešten je Atelje vina Šapat, koji nudi jedinstvenu kombinaciju najkvalitetnijeg vina, vrhunske gastronomije i usluge.
Kompleks vinarije obuhvata dva restorana, Šapat i srpski ugostiteljski dijamant Fleur de Sel. Restorani su opremljeni prema najvišim standardima, nudeći savršen ambijent za uživanje u autentičnoj hrani i prvorazrednoj vinskoj karti.
Elegantna estetika enterijera, pažnja posvećena svakom detalju i spektakularan pogled na Dunav, doprinose njegovom jedinstvenom karakteru i renomeu.
Fine dining restoran Fleur de Sel dobitnik je renomirane nagrade za vinsku listu Best of Award of Excellence za 2024. godinu koju dodeljuje Wine Spectator. Ovo priznanje, koje je zaslužilo samo 1.500 restorana širom sveta, predstavlja vrhunac izvrsnosti u vinskim programima, a Fleur de Sel postao je jedini restoran u Srbiji kojem je ono dodeljeno. Šapat – drugi restoran u kompleksu vinarije – je po konceptu a la card, a nudi istinsko hedonističko iskustvo, posebno tokom zimskih meseci.
Vinarija Šapat prostire se na više od 12 hektara vinograda, gde se nalaze pažljivo odabrane sorte grožđa, uključujući frankovku, Merlot, Cabernet Sauvignon, Teroldego, muskat žuti, Sauvignon Blanc i Chardonnay.
Nesumnjiva potvrda kvaliteta vina Ateljea Šapat jesu priznanja. Ugledni vinski magazin Decanter dodelio je zlato Atila Chardonnay-u 2022 Ateljea vina Šapat na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju Decanter World Wine Awards i visoku ocenu od 95 poena.
Atelje vina Šapat
Tel. +381 69 607 698
Počenta bb, Novi Slankamen
[email protected]
IG @ateljevinasapat
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošZornića kuća, bajkovito seosko domaćinstvo koje raste i razvija se punih 20 godina, nalazi se na samo 30 km od Beograda i 5 km od Ibarske magistral...
pročitaj jošOdgovore na pitanja koliko je skok cena u restoranima uticao na pad posete istih, i kako se ugostitelji bore sa gostima koji neblagovremeno otkazuj...
pročitaj još