
Fresca Dorćol: Novi gastronomski hotspot sa 3 formata
Fresca Dorćol je nova stanica na beogradskoj mapi ukusa koja spaja italijanski senzibilnost, lokalne namirnice i moderan pristup svakodnevnom hedon...
pročitaj jošOvog vikenda beogradska Dobračina 29a postaje mesto koje se ne preskače. Fresca Cellar i KISSA10 udružuju snage, a u goste stiže i čuveni beogradski koncept Pretop. Tri različita ukusa, tri različita iskustva, sve na istoj lokaciji.
U subotu, 23. avgusta – Fresca Cellar otvara vrata uz ekskluzivne etikete iz Italije i Francuske. Iza selekcije stoji Katerina Ternovskaya, jedna od osnivačica Fresce, koja će vam lično predstaviti vina koja se retko nalaze na čašu čak i u najsofisticiranijim restoranima. Degustacije su moguće u porcijama od 25, 50 i 125 ml, a karta sadrži i birana svakodnevna vina – i mirna i penušava.
Subota nosi i specijal – coq au vin pie, francusku pitu sa petlom u vinu, za koju je zadužena Nataša Berezova, brend-chef i suosnivačica Fresce. Uz to, priče o vinarima, vinima i putovanjima pretvaraju degustaciju u pravo vinsko iskustvo.
Dan kasnije, 24. avgusta od 17h, KISSA10 dočekuje sledećeg gosta svoje avgustovske gastro-serije: Pretop. Nikola Nikolić, koncept-šef i suosnivač, kuva lično – i donosi svoje azijske specijalitete u izakaija stilu. Biće tu reinterpretacije KISSA10 klasika, ali i jela koja se retko viđaju: parni tacoi sa svinjskim jezikom, nigiri i kroketi sa svinjetinom, plus glavno jelo večeri – katsu kari sa svinjskim vratom.
Dobračina 29a – adresa koja ovog vikenda nudi više od izlaska – nov doživljaj i vredno iskustvo. Bilo da ste za čašu vrhunskog vina ili tanjir nečeg neobičnog, Fresca Cellar i KISSA10 su spremni.
U savremenom ugostiteljstvu, svaki detalj pravi razliku. Toalet u restoranu više nije samo funkcionalan prostor, već produžena pažnja koja se posve...
pročitaj jošKaže se da je konobar pomalo i psiholog. I to je tačno. Njegov zadatak je da pročita gosta, da li želi razgovor ili mir, neprestanu pažnju ili disk...
pročitaj jošNa pizzama Denisa Lovatela ćete otkriti očaravajuće pejzaže. Tu je Intenzivna zima, sa fondijem i prženim prazilukom, zatim Miris livade, ukusima d...
pročitaj još