Tradicionalna jela ne smeju pasti u zaborav: CBR organizuje Izbor za najbolje restorane koji služe autentična srpska jela
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju.
Foto Freepik/KamranAydinov
Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Izbor za najbolje restorane koji služe autentična srpska jela
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji za izbor Tradicionala 2025.
Restoran prepoznatljivog ukusa kao i prenoćište sa 6 kvalitetnih smeštajnih jedinica. Prijatan prostor ispunjen svetlošću sveća i zvucima starogradskih romansi sa terasama koje gledaju na Dunav.
Suva šljiva u slanini
Homoljska dimljena vešalica
Rolovana piletina sa kačkavaljem
Đerdapski smuđ
Dimljena pastrmka
Baba Mirina musaka
Koh sa karamelom
109. PEČENJARA KOD POŠTARA
Orašački put 47, Aranđelovac
Radno vreme: uto-ned 10.00-22.00
Aranđelovac je poznat po mnogo čemu, a jedan od razloga što se valja zaputiti u ove krajeve i jedno od najboljih prasećih pečenja koje čovek može da pojede Kod Poštara.
Domaća lepinja
Praseće pečenje
Praseće bajadere
Pečena pačetina
Jaretina ispod sača
Teletina ispod sača
Kiseli kupus
110. STARI DRUM
Smederevski put 29ž, Beograd
Radno vreme: pon-sub 08.00-23.00; ned 10.00-22.00
Stari drum dočekuje svoje goste od 2013. godine na Smederevskom putu, na samo dvadesetak minuta od centra Beograd. Zaštitni znak su odlična jela domaće kuhinje i cvetna bašta.
Pohovana paprika sa sirom
Rolovana vešalica
Sporo kuvana teletina
Dimljena butkica
Jagnjeće pečenje
Praseće pečenje
Kolač s makom
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.