
Ovo je najskuplje srpsko jelo, prava je delicija!
Kako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju.
Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji za izbor Tradicionala 2025.
108. KAFANA ZLATNA RIBICA
Cara Dušana 28, Golubac
Radno vreme: 12.00-22.00
View this post on Instagram
Restoran prepoznatljivog ukusa kao i prenoćište sa 6 kvalitetnih smeštajnih jedinica. Prijatan prostor ispunjen svetlošću sveća i zvucima starogradskih romansi sa terasama koje gledaju na Dunav.
109. PEČENJARA KOD POŠTARA
Orašački put 47, Aranđelovac
Radno vreme: uto-ned 10.00-22.00
Aranđelovac je poznat po mnogo čemu, a jedan od razloga što se valja zaputiti u ove krajeve i jedno od najboljih prasećih pečenja koje čovek može da pojede Kod Poštara.
110. STARI DRUM
Smederevski put 29ž, Beograd
Radno vreme: pon-sub 08.00-23.00; ned 10.00-22.00
View this post on Instagram
Stari drum dočekuje svoje goste od 2013. godine na Smederevskom putu, na samo dvadesetak minuta od centra Beograd. Zaštitni znak su odlična jela domaće kuhinje i cvetna bašta.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Uprkos izazovima, poput nedostatka radne snage, rastućih troškova i administrativnih prepreka, ugostiteljski sektor pokazuje prilagodljivost. Prem...
pročitaj jošPlanetarno popularan chef odavno prepoznat kao britanski kulinarski brend, Jamie Oliver proširio je svoje međunarodno prisustvo otvaranjem Jamie’s ...
pročitaj jošOskar Kovač je sa 13 godina znao da će biti kuvar. Nakon stažiranja u Michelinovim restoranima u inostranstvu, prošle godine je sa roditeljima i br...
pročitaj još