
Ovo je najskuplje srpsko jelo, prava je delicija!
Kako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju.
Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji za izbor Tradicionala 2025.
108. KAFANA ZLATNA RIBICA
Cara Dušana 28, Golubac
Radno vreme: 12.00-22.00
View this post on Instagram
Restoran prepoznatljivog ukusa kao i prenoćište sa 6 kvalitetnih smeštajnih jedinica. Prijatan prostor ispunjen svetlošću sveća i zvucima starogradskih romansi sa terasama koje gledaju na Dunav.
109. PEČENJARA KOD POŠTARA
Orašački put 47, Aranđelovac
Radno vreme: uto-ned 10.00-22.00
Aranđelovac je poznat po mnogo čemu, a jedan od razloga što se valja zaputiti u ove krajeve i jedno od najboljih prasećih pečenja koje čovek može da pojede Kod Poštara.
110. STARI DRUM
Smederevski put 29ž, Beograd
Radno vreme: pon-sub 08.00-23.00; ned 10.00-22.00
View this post on Instagram
Stari drum dočekuje svoje goste od 2013. godine na Smederevskom putu, na samo dvadesetak minuta od centra Beograd. Zaštitni znak su odlična jela domaće kuhinje i cvetna bašta.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Stefano Micocci, Executive Chef restorana Savant u hotelu St. Regis Beograd, veruje da se vrhunska kuhinja temelji na pažljivom odabiru namirnica, ...
pročitaj jošIza svakog tanjira krije se priča - o sastojcima, o ljudima koji su ih birali, o šefovima kuhinja koji su je pretočili u ukus koji se pamti. Kao i ...
pročitaj jošJedna od najstarijih kafana na Balkanu, beogradska Grčka kraljica, svečano nastavlja sa radom u četvrtak, 10. jula. Nakon što je 2007. godine zatvo...
pročitaj još