
21grams Urban Balkan Bistro Staše Tončev među najboljim restoranima u Dubaiju
21grams - Urban Balkan Bistro se našao među 50 najboljih restorana kojim je predstavljena gastronomska scena Dubaija... Dubai Restaurant Week 2024 ...
pročitaj jošNe smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji za izbor Tradicionala 2025.
105. KAFANA POD LOZOM 78
Hercegovačka 31e, Zemun
Radno vreme: uto-ned 10.00-22.00
View this post on Instagram
U ovoj zemunskoj kafani se krije pravo blago tradicionalnih ukusa. U atmosferi koja odiše toplinom, gosti imaju priliku da uživaju u širokom spektru srpskih jela u autentičnom enterijeru, uz bogatu selekciju vina i rakija.
106. VIDIN KAPIJA
Bulevar Nikole Tesle 1, Niš
Radno vreme: 09.00-23.00
View this post on Instagram
U blizini Niške tvrđave nalazi jedan od niških restorana čiji je jelovnik jednim delom orijentisan ka tradicionalnim specijalitetima i, po nama, to je atraktivniji i kvalitetniji segment njihove ponude.
107. SRPSKA KAFANA
Svetogorska 25, Beograd
Radno vreme: pon-sub 09.00-00.00; ned 12.00-20.00
Restoran je savršen spoj tradicije i kvaliteta, a izvrsna ponuda nacionalnih jela je učinila da postane poznat širom Srbije. Da nije tako, ne bi odvajkada bio stecište glumaca, muzičara i brojnih boema.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Zima je doba godine kada se uživa u toplini, jačoj hrani, snažnijem i punijem vinu - vreme istinskog hedonizma. Atelje vina Šapat, renomirana kuća ...
pročitaj jošEnso restoran, koji slavi deset godina postojanja, predstavio je novi zimski meni, kojm je chef Nedeljko Jerković ponovo dokazao da je velemajstor ...
pročitaj jošDobro osmišljen jelovnik ne samo da optimizuje troškove i povećava profit, već i unapređuje ukupno iskustvo gostiju u objektu. Pravljenje jelovnika...
pročitaj još