Pretraga
Restoran 07.01.2025

Tradicionala 2025: Izbor našeg magazina za najbolje restorane sa tradicionalnim jelima

Nataša Stevanović
izbor za najbolje restorane sa domacim jelima
Freepik/freepic.diller

Čitaoci B2B magazina i portala Cafe Bar & Restoran znaju da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim i autohtonim jelima Srbije – Tradicionala 2025

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji. OVDE možete glasati i tako doprineti objektivnosti ocenjavanja i pomoći redakciji našeg magazina i portala da prepozna i proglasi najbolje!

123. RESTORAN USTANAK
Daruvarska 7, Beograd
Radno vreme: pon-pet 08.00-23.00; sub. 10.00-23.00; ned. 12.00-22.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Restoran Ustanak (@restoranustanak)

  • Ustanak lepinja
  • Domaći ajvar
  • Čorbast pasulj sa kobasicom i slaninom
  • Gurmanska pljeskavica
  • Lovačka kobasica
  • Rebarca pod sačem
  • Jagnjetina ispod sača

124. ZLATNI BOKAL
Skadarska 26, Beograd
Radno vreme: 10.00-02.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @zlatni_bokal


Nalazi se u samom centru boemske kulture Beograda i predstavlja spoj prošlosti i modernog vremena.

  • Punjene prženice
  • Beli mrs
  • Gurmanske pihtije
  • Domaća sarma
  • Manastirska piletina
  • Pohovana butkica
  • Kolač od maka

125. JOCA KROFNA
Avrama Petronijevića, Теkija
Radno vreme: ne radi zimi, od proleća 08.00-23.00

Bračni par kuvara već nepunih 20 godina priprema probrane delikatese u restoranu sa pogledom na Dunav i susednu Rumuniju.

  • Dimljeni sir na žaru
  • Vlaški ćevap
  • Dimljena riblja kobasica
  • Riblja čorba
  • Smuđ na žaru
  • Šaran na tradicionalno
  • Gurmanski uštipak

Glasanje će se odvijati na našoj web stranici u periodu od 29. decembra do 1. marta, a rezultati glasanja će biti objavljeni 2. marta, kao i u martovskom izdanju magazina Cafe Bar & Restoran. O terminu dodela priznanja nagrađeni restorani će biti blagovremeno obavešteni.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.