Tradicionala 2025
19.01.2025 Restoran

Tradicionalna jela ne smeju pasti u zaborav: Glasajte za najbolji restoran nacionalne kuhinje

Čitaoci B2B magazina i portala Cafe Bar & Restoran znaju da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro.

No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo. Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje Tradicionala 2025 tj.

Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim i autohtonim srpskim jelima

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji. OVDE možete glasati i tako doprineti objektivnosti ocenjavanja i pomoći redakciji našeg magazina i portala da prepozna i proglasi najbolje!

129. BAJKA
Omladinskih Brigada bb, Ub
Radno vreme: 08.00-24.00


Okruženi i ušuškani među rustičnim zidovima isprobajte nešto iz bogate ponude domaćih i internacionalnih jela.

  • Proja
  • Čvarci i urnebes
  • Pohovani kačkavalj sa slaninom
  • Čorba od vrganja
  • Ovčija pljeskavica na kajmaku
  • Ubska pletenica
  • Pita s jabukama

130. KOD BRKE
Srebrno jezero, Jezerska 69, Veliko Gradište
Radno vreme: 09.00-23.00


Kafana koja je stasala u teškim vremenima, ali je marljivošću složne porodice postala hram ugostiteljstva ovog kraja.

  • Zapečeno ćevap meso preko hleba
  • Mešana čorba
  • Punjeni pileći batak
  • Leskovački uštipci
  • Punjena bela vešalica
  • Rečna riba na žaru
  • Voćni kolač

131. BEOGRAD
Njegoševa 3, Beograd
Radno vreme: pon-sub 08.00-00.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Restoran Beograd (@restoran.beograd)


Ovde je kombinacija autentičnih ukusa tradicionalne srpske kuhinje sa modernim pristupom u potpunosi uspela.

  • Beli kačamak sa sirom i kajmakom
  • Komplet lepinja
  • Rebra na kajmaku
  • Sporo kuvani svinjski vrat
  • Njeguški odrezak
  • Domaća kobasica na žaru
  • Princes krofne

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Etno brvnara Groš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije