Tradicionala 2025
12.01.2025 Restoran

Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim srpskim jelima

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju.

Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim srpskim jelima

Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje Tradicionala 2025

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji. OVDE možete glasati i tako doprineti objektivnosti ocenjavanja i pomoći redakciji našeg magazina i portala da prepozna i proglasi najbolje!

126. STARA LIVNICA
Carigradska 23, Beograd
Radno vreme: ned-čet 08.00-00.00; pet-sub 08.00-01.00

Stara Livnica

Foto: Stara Livnica

U duhu najstarijeg dela prestonice nastao je i ovaj restoran koji je neka davna vremena vratio u Carigradsku ulicu.

  • Punjene prženice sa pečenicom
  • Popara sa sjeničkim sirom i kajmakom
  • Namaz od čvaraka
  • Juneća supa sa rezancima
  • Pljeskavica sa kajmakom i pečenom paprikom
  • Dimljena butkica sa kajmak-renom
  • Baklava sa makom

127. RAS RISTIĆ
Dr. Milenka Hadžića 21, Niš
Radno vreme: uto-pet 11.00-23.00; sub-ned 12.00-23.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Restoran RAS Ristić (@ras_ristic_)


Još jedan od niških restorana koji je pravi izbor za uživanje u ukusima i mirisima domaće kuhinje.

  • Pihtije
  • Urnebes
  • Sukana pita sa sirom
  • Mućkalica
  • Rebarca na kajmaku
  • Roštilj
  • Dinstana teletina

128. NEBOJŠA
Nebojšina 6, Beograd
Radno vreme: 11.30-23.00

Restoran Nebojša

Foto: Restoran Nebojša

Nebojša je za dve i po godine dospeo u sam vrh ponude kada su moderni nacionalni restorani u pitanju.

  • Grilovani miročki sir
  • Teleća čorba
  • Juneći obrazi
  • Rolovana teletina na kajmaku
  • Dimljena butkica na podvarku
  • Jagnjetina iz furune
  • Gurmanska pljeskavica

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: AI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije