
CafeBar & Restoran vodič kroz niške kafane, ovde i dalje živi merak
Jedan od najstarijih gradova na Balkanu, Niš, nezamisliv je bez bogatog kulturnog i gastronomskog nasleđa. Niške kafane su pravo mesto ako želite d...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
114. ČARŠIJA
Baba Zlatina 5, Vranje
Radno vreme: ned-čet 12.00-23.00 pet-sub 12.00-24.00
View this post on Instagram
Restoran domaće kuhinje u najstarijoj ulici u Vranju. U ambijentu nameštenom u duhu starog Vranja sprema se hrana na autentičan, starinski način, a poslužuje se uz tradicionalnu gostoljubivost.
115. TREN
Balkanska 36, Mladenovac
Radno vreme: uto-sub 09.00-24.00; ned 12.00-24.00
View this post on Instagram
Mladenovac je odavno poznat po sjajnim pečenjarama i restoranima, a restoran Tren je jedan od aduta susednog Međulužja. Ovde ćete uživati u predivnoj bašti i velikom izboru jela sa roštilja.
116. MERAK BALKAN CUISINE
Andre Nikolića 2v, Beograd
Radno vreme: 08.00-23.00
View this post on Instagram
Restoran nudi gostima jedinstveno iskustvo gastronomskog nasleđa Niša. Jelovnik donosi autentične specijalitete iz južne Srbije, pripremljene s pažnjom i poštovanjem tradicionalnih recepata.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Chef Nemanja Janković je napustio gradsku vrevu i vratio se na Taru gde sada vodi Kremna koncept, projekat u kojm centralno mesto zauzima restoran ...
pročitaj jošNova sezona u Vrnjačkoj Banji donosi novu energiju i vedrinu, park oživljava u punom sjaju, a posetilaca je iz dana u dan sve više. U tom ritmu buđ...
pročitaj jošKada je prerano da se mlad čovek uozbilji? Ovo je pitanje koje je provejavalo sve vreme razgovora sa Stevanom Aleksićem. Sa svoje 24 godine je daka...
pročitaj još