
Vino ne prodaje samo vinska karta. Vaš adut je konobar!
Vino je važno gorivo koje će ubrzati oporavak restoranskog sektora, ali ako ga prodajete na pravi način. Imate somelijera, imate impozantnu vinsku ...
pročitaj jošGotovo da nema posla koji nije stresan, a u istraživanju koje je trajalo punih 17 godina, kojim je obuhvaćeno 136.000 ispitanika različitih profila, naučnici su otkrili koji je posao najstresniji.
Berzanski radnici, vozači autobusa, rudari, vaspitačice u obdaništu, medicinsko osoblje, piloti, sve su to poslovi za koje smo mogli zamisliti da zauzimaju prvo mesto na listi najstresnijih poslova na svetu. Ali, po studiji Južnog medicinskog univerziteta u Kini, najstresniji je konobarski posao. Na prvu bi to moglo biti pomalo začuđujuće, jer je to posao s manje odgovornosti od, recimo, pilota putničkih aviona, ali kada se malo bolje razmisli rezultat studije nije toliko neverovatan. Konobari su tokom radnog vremena stalno pod psihičkim i fizičkim pritiskom, a faktor stresa je izuzetno visok. Zauzvrat doživljavaju malo uvažavanja i, kao da to nije dovoljno, posao je vrlo nefleksibilan. Konačno, za razliku od na primer lekara, konobari nisu nagrađeni dobrom platom i priznanjem. Naučnici su takođe otkrili da stres uzrokuje mnogo češće posezanje za cigaretama i alkoholom među konobarima.
Michelinov vodič suočava se sa pravim izazovom, kako privući pažnju Generacije Z. Iako decenijama unazad važi za renomirani gastronomski vodič, Mic...
pročitaj jošGodinu dana nakon što smo započeli izbor za najbolje restorane koji svojom ponudom čuvaju tradicionalna i autentična jela Srbije, 28. februara je z...
pročitaj jošRestoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj još