
Crust Pizza Bar podiže konzumiranje pizze na maksimalni nivo zadovoljstva
Crust Pizza Bar neguje koncept obedovanja za pultom, za 14 osoba, kojim je okružena dve tone teška pećnica na drva u kojoj se peku zanatske pice po...
pročitaj jošZnamenita lokacija u Cetinjskoj ulici odnedavno je dobila ozbiljno „pojačanje“ u gastronomskom smislu i to sasvim originalno.
Kingash je mesto neobičnog imena koje predstavlja autentične pinsete, rimske verzije pizza, drugačijeg obika i drugačijeg načina pripeme. Testo se pripema po posebnoj recepturi, potom se razvlači tako što se utiskuje prstima, a sastojci se, osim pelata i sira, ne peku već stavljaju sveži. Atmosfera i ambijent su, shodno okruženu, neformalni i urbani, ali je gastro doživljaj zaista poseban. Osim opisanih pinseta, na meniju su i fokaće. Delizia Bolognese se zaista ističe, kako drugačijim testom, spolja hrskavim iznutra vazdušastim, tako i efektnom kombinacijom sastojaka, rikota/pekorino sir, mortadela i pistaći.
Na drugoj strani jednostavna i efektna Focaccia alla Caprese sa mocarelom, čeri paradajzom i bosiljkom, hrskavo dopadljiva. Interesantne su i kombinacije brokolija i sveže kobasice, te Boscaiola sa kobasicom i slaninom do delikatne Delizie sa kruškom, orasima, rikotom i pekorinom, a tu su i slatke verzije: Milica, sa nutelom, i voćna Frutteto. Topla preporuka za početak ili sredinu dana, za zagrevanje za dalji provod ili laganu večeru, kao nešto novo i drugačije na „poznatom“ terenu.
Kingash pinsa bar
Adresa: Cetinjska 15, Beograd
Radno vreme: 16 – 00h
Tel.: 011/45-46-543
Instagram: kingash.pinsa.bar
Dobro poznati ukusi napolitanske kuhinje su, nakon matičnog lokala u Westu 65, odnedavno na još jednoj lokaciji. Campania Pizza Gourmet je restoran...
pročitaj jošTraveler's Choice nagrade su vrlo cenjene u turističkoj industriji, jer predstavljaju odraz mišljenja stvarnih putnika, a ne samo profesionalnih kr...
pročitaj jošRasveta u restoranu igra ključnu ulogu u stvaranju posebnosti atmosfere restorana, jednako koliko hrana i usluga. Pažljiv odabir rasvetnih tela i n...
pročitaj još