Crust Pizza Bar podiže konzumiranje pizze na maksimalni nivo zadovoljstva
Crust Pizza Bar neguje koncept obedovanja za pultom, za 14 osoba, kojim je okružena dve tone teška pećnica na drva u kojoj se peku zanatske pice po...
pročitaj jošZnamenita lokacija u Cetinjskoj ulici odnedavno je dobila ozbiljno „pojačanje“ u gastronomskom smislu i to sasvim originalno.
Kingash je mesto neobičnog imena koje predstavlja autentične pinsete, rimske verzije pizza, drugačijeg obika i drugačijeg načina pripeme. Testo se pripema po posebnoj recepturi, potom se razvlači tako što se utiskuje prstima, a sastojci se, osim pelata i sira, ne peku već stavljaju sveži. Atmosfera i ambijent su, shodno okruženu, neformalni i urbani, ali je gastro doživljaj zaista poseban. Osim opisanih pinseta, na meniju su i fokaće. Delizia Bolognese se zaista ističe, kako drugačijim testom, spolja hrskavim iznutra vazdušastim, tako i efektnom kombinacijom sastojaka, rikota/pekorino sir, mortadela i pistaći.
Na drugoj strani jednostavna i efektna Focaccia alla Caprese sa mocarelom, čeri paradajzom i bosiljkom, hrskavo dopadljiva. Interesantne su i kombinacije brokolija i sveže kobasice, te Boscaiola sa kobasicom i slaninom do delikatne Delizie sa kruškom, orasima, rikotom i pekorinom, a tu su i slatke verzije: Milica, sa nutelom, i voćna Frutteto. Topla preporuka za početak ili sredinu dana, za zagrevanje za dalji provod ili laganu večeru, kao nešto novo i drugačije na „poznatom“ terenu.
Kingash pinsa bar
Adresa: Cetinjska 15, Beograd
Radno vreme: 16 – 00h
Tel.: 011/45-46-543
Instagram: kingash.pinsa.bar
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročit...
pročitaj jošRestoran Bata Pežo u novom ruhu nastavlja da privlači sve ljubitelje domaće kuhinje i autentičnog doživljaja pored Dunava. Koju vrstu ugođaja mogu ...
pročitaj jošČitaoci B2B magazina i portala Cafe Bar & Restoran znaju da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inost...
pročitaj još