
Michelin zvezda sija u Novom Slankamenu
Restoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošSrbija je čekala, čekala i dočekala. Michelinove zvezdice su stigle u Srbiju, a za to su zaslužni restorani Langouste i Fleur de Sel.
Michelin je danas konačno prepoznao srpsku gastronomsku scenu i njene vrednosti nagradio sa zvezdicama.
„Restoran Langouste, smešten u samom srcu grada pruža izuzetno kuvanje predvođena chefom Markom Đerićem“, kaže se u obrazloženju vodiča, a u nastavku dodaju:
Marko Đerić, chef kuhinje restorana Langouste
„Sastojci dolaze iz njihovog biodinamičkog vrta na periferiji srpske prestonice, a jela odslikavaju duboku posvećenost sezonalnosti. Sa međunarodnim iskustvom i kulinarskim obrazovanjem u Italiji, chef Đerić donosi gastronomsku ponudu koja odražava značaj samog Beograda. Krajnji rezultat su tanjiri koji uzdižu lokalne ukuse sa velikodušnošću i suptilnošću“.
Nikola Stojaković, chef kuhinje restorana Fleur de Sel
Restoran Fleur de Sel, smešten u Novom Slankamenu na 60 kilometara od Beograda takođe je nagrađen Michelinovom zvezdicom.
„Srpski kuvar Nikola Stojaković, koji je školovan u Francuskoj, i njegov tim kreiraju meni prožet autohtonim ukusima sa izuzetnom dozom rafiniranosti“, stoji u obrazloženju Michelinovog vodiča.
Chef Vanja Puškar, idejni tvorac New Balkan Cuisine koncepta
Michelinovi inspektori su takođe bili impresionirani autentičnim kuvanjem i izuzetnim odnosom cene i kvaliteta dva restorana u Beograda koji su dobili Bib Gourmand oznaku. Restoran Istok, koji donosi egzotična jela sa ukusima inspirisanim jugoistočnom Azijom, dok je Iva New Balkan Cuisine opisana kao mesto koje nudi brojna lokalno inspirisana jela sa laganim, modernim tvistom, za savršeno savremeni ukus.
U savremenom ugostiteljstvu, svaki detalj pravi razliku. Toalet u restoranu više nije samo funkcionalan prostor, već produžena pažnja koja se posve...
pročitaj jošU svetu ugostiteljstva, gde konkurencija raste iz dana u dan, uspeh restorana ne zavisi samo od kvaliteta hrane. Potrebni su ljudi, procesi i strat...
pročitaj jošFresca Dorćol je nova stanica na beogradskoj mapi ukusa koja spaja italijanski senzibilnost, lokalne namirnice i moderan pristup svakodnevnom hedon...
pročitaj još