Atelje vina Šapat: Kuća vrhunskog vina i gastronomije
U istinskoj lepoti prirode kod Novog Slankamena, uz obalu Dunava, smešten je Atelje vina Šapat, koji nudi jedinstvenu kombinaciju najkvalitetnijeg ...
pročitaj jošSrbija je čekala, čekala i dočekala. Michelinove zvezdice su stigle u Srbiju, a za to su zaslužni restorani Langouste i Fleur de Sel.
Michelin je danas konačno prepoznao srpsku gastronomsku scenu i njene vrednosti nagradio sa zvezdicama.
„Restoran Langouste, smešten u samom srcu grada pruža izuzetno kuvanje predvođena chefom Markom Đerićem“, kaže se u obrazloženju vodiča, a u nastavku dodaju:
„Sastojci dolaze iz njihovog biodinamičkog vrta na periferiji srpske prestonice, a jela odslikavaju duboku posvećenost sezonalnosti. Sa međunarodnim iskustvom i kulinarskim obrazovanjem u Italiji, chef Đerić donosi gastronomsku ponudu koja odražava značaj samog Beograda. Krajnji rezultat su tanjiri koji uzdižu lokalne ukuse sa velikodušnošću i suptilnošću“.
Restoran Fleur de Sel, smešten u Novom Slankamenu na 60 kilometara od Beograda takođe je nagrađen Michelinovom zvezdicom.
„Srpski kuvar Nikola Stojaković, koji je školovan u Francuskoj, i njegov tim kreiraju meni prožet autohtonim ukusima sa izuzetnom dozom rafiniranosti“, stoji u obrazloženju Michelinovog vodiča.
Michelinovi inspektori su takođe bili impresionirani autentičnim kuvanjem i izuzetnim odnosom cene i kvaliteta dva restorana u Beograda koji su dobili Bib Gourmand oznaku. Restoran Istok, koji donosi egzotična jela sa ukusima inspirisanim jugoistočnom Azijom, dok je Iva New Balkan Cuisine opisana kao mesto koje nudi brojna lokalno inspirisana jela sa laganim, modernim tvistom, za savršeno savremeni ukus.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli...
pročitaj jošKad krenete od centra Aranđelovca prema Bukulji, za desetak minuta vožnje dolazite do restorana Lovački Raj. Na nadmorskoj visini od nepunih 400 me...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji....
pročitaj još