Restoran Fortunato: Kultna gastronomska rimska priča sada i u Beogradu
U srcu Rima, nekoliko koraka od Panteona, restoran Da Fortunato nosi unutar svojih zidova dugu porodičnu tradiciju gostoprimstva, strasti i profesi...
pročitaj jošMIO Ristorante je mesto koje biramo za svaki dan i za posebne trenutke. Ovde užitak postaje deo udobnosti svakodnevnice i mesto gde uspomene nižemo među najbližima.
Hedonisti visokih apetita, od ove jeseni, uživaju u raskošnim ukusima i predstavljenom novom meniju, koji potpisuje chef Nemanja Stevanović. On sa svojih 29 godina ali bogatim iskustvom, predstavlja jednu od najvećih nada gastronomske scene regiona.
„Kada se gastronomija pomeša sa strašću – nastane umetnost, a svaki zalogaj priča za sebe“, kaže chef Nemanja Stevanović.
U srcu Vračara, ugledni MIO restoran je upravo prepoznao potrebu za tim posebnim iskustvom i predstavio svoj novi koncept, prilagođen onima koji traže sofisticiranost, autentičnost i kvalitet.
Rebrendiran prostor, novo ruho MIO identiteta i jasna vizija, čine ga mestom koje je prosto drugačije. Ambijent odiše šik mistikom na 3 nivoa i broji mnoge udobne intimne kutke. Razgovarali smo sa Nemanjom, glavnim kuvarom MIO Ristorantea, čija pasioniranost prema kuvanju datira još od tinejdžerskih dana, a timski rad u restoranima i emocija koja stoji iza kulinarske umetnosti usmerili su ga sasvim ka ovom zanimanju.
View this post on Instagram
Putovanje do statusa jednog od najperspektivnijih mladih kuvara danas, vodilo ga je sve do Amerike.
„Imao sam tu sreću i čast da radim i učim uz renomiranog Chef Paul Liebrandta, koji mi je otvorio neke sasvim nove horizonte. Približio mi je svet francuske kuhinje i potpuno izmenio pogled na gastronomiju“, podelio je Nemanja, dok na pitanje gde pronalazi inspiraciju kaže kratko i jasno: „U radu! Osim svojih mentora, pratim rad i drugih kuvarskih velikana kao što su Thomas Keller i Daniel Boulud, kao i svetske trendove u gastronomiji.“
Tortellini osso buco, Crni risotto carbonara, Miso losos, Foie gras i Tiramisu
Meni MIO Ristorante-a je proizvod oblikovan Nemanjinim vizijama i timskom saradnjom sa kolegama u težnji da zadovolji specifične apetite. U njemu se oslikava idealna slika gosta, onog koji traži nešto posebno i autentično.
„Kada je reč o gastro favoritima, uvek je teško napraviti selekciju jer je hrana najintimniji kontakt prirode sa čovekom i svaki doživljaj je ličan, ali pet specijaliteta su mi posebno prirasli srcu: Tortellini osso buco, Crni risotto carbonara, Miso losos, Foie gras i Tiramisu“, rekao je Nemanja, a svi oni predstavljaju kombinaciju tradicionalnog i inovativnog, prožeti velom večite težnje da se pomere granice.
Osim À la carte ponude, u danima kad se u vazduhu uveliko oseća praznično raspoloženje MIO je pripremio specijalnu ponudu skrojenu za Doček 2024. godine, ali i za svečani Novogodišnji ručak, a svi detalji čarobne kombinacije, nalaze na instagram profilu i zvaničnom sajtu restorana.
Na ovom mestu, u Rankeovoj 1, ne nudi se samo jelo, već i priča, delicije, ukusni hirovi i fantazije.
„Kuvanje je za mene način da se spojim sa gostima, i ispričam im priču koju je rečima nemoguće doživeti. To je veza između mene, moje strasti i njih, zbog čijeg zadovoljstva sve ovo i radim„, izjavio je Chef Nemanja Stevanović.
Kad krenete od centra Aranđelovca prema Bukulji, za desetak minuta vožnje dolazite do restorana Lovački Raj. Na nadmorskoj visini od nepunih 400 me...
pročitaj jošŽivot čine lepi momenti, koje treba ceniti i čuvati u mislima. U izazovima koji su neminovni treba biti jak, a nakon dobijene borbe život ceniti jo...
pročitaj jošPred vama je decembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosimo najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora,...
pročitaj još