
7 strategija koje restoranima donose više prihoda
U svetu ugostiteljstva gde marže postaju sve tanje, a konkurencija sve oštrija, ovo pitanje postaje ključ za opstanak. Mnogi vlasnici restorana ose...
pročitaj jošSinonim beogradskog gostoprimstva, Monument, proslavio 25. godina postojanja sjajnom žurkom u novootvorenom “Ruskom caru”
U obeležavanju ovog jedinstvenog jubileja – Monument je prešao magični put od prvog, legendarnog restorana u neposrednoj blizini istorijski dragocenog zdanja Hamama Kneza Miloša u ulici Admirala Geprata – po kome su svi dalji lokali dobili svoje ime – do statusa jednog od vodećih ugostiteljskih brendova u Srbiji, pritom ostavši veran svom originalnom konceptu i misiji. “Dobro raspoloženje i (još bolja) hrana” od srca ponuđeni stotinama hiljada gostiju kroz godine – od bašte u hladu vremešnog platana pored Hamama do velelepnih svodova kultnog “Ruskog cara” – i dalje pružaju zadovoljstvo i inspirišu osnivače i obožavaoce Monumenta svih generacija.
“Nadam se da smo uz Monument ulepšali naš grad, poklonili vam brojne lepe ambijente i nezaboravne trenutke u njima – i zato večeras ponosno sa vama delimo našu sreću – u momentu kada započinjemo novih 25 godina našeg postojanja”, pozdravio je zvanice Miloš Đorđević u ime domaćina.
Dan koji je od 22. avgusta 1996. počinjao sa doručkom u Monumentu, u kome su redovni domaći i strani gosti uživali u sjajnim salatama, pijadinama, picama i neprevaziđenom čizkejku – i sada je deo načina života njegovih prijatelja i poklonika, koji su došli da se u slavlju evociraju sećanja na četvrt veka ove “institucije” beogradskog gostoprimstva i prenesu najbolje želje za godine koje slede.
U prelepom ambijentu moderno restilizovanog “Ruskog cara” – i uz poseban tematski nastup St. Louis benda – osnivačima Monumenta su na jubileju uživo čestitale mnogobrojne zvanice iz sveta sporta, umetnosti, biznisa.
U svetu ugostiteljstva gde marže postaju sve tanje, a konkurencija sve oštrija, ovo pitanje postaje ključ za opstanak. Mnogi vlasnici restorana ose...
pročitaj jošKaže se da je konobar pomalo i psiholog. I to je tačno. Njegov zadatak je da pročita gosta, da li želi razgovor ili mir, neprestanu pažnju ili disk...
pročitaj jošEleven Madison Park, restoran sa tri Michelinove zvezdice i jedan od najuticajnijih restorana na globalnoj sceni, najavio je značajnu promenu u pos...
pročitaj još