
Michelin zvezda sija u Novom Slankamenu
Restoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošSinonim beogradskog gostoprimstva, Monument, proslavio 25. godina postojanja sjajnom žurkom u novootvorenom “Ruskom caru”
U obeležavanju ovog jedinstvenog jubileja – Monument je prešao magični put od prvog, legendarnog restorana u neposrednoj blizini istorijski dragocenog zdanja Hamama Kneza Miloša u ulici Admirala Geprata – po kome su svi dalji lokali dobili svoje ime – do statusa jednog od vodećih ugostiteljskih brendova u Srbiji, pritom ostavši veran svom originalnom konceptu i misiji. “Dobro raspoloženje i (još bolja) hrana” od srca ponuđeni stotinama hiljada gostiju kroz godine – od bašte u hladu vremešnog platana pored Hamama do velelepnih svodova kultnog “Ruskog cara” – i dalje pružaju zadovoljstvo i inspirišu osnivače i obožavaoce Monumenta svih generacija.
“Nadam se da smo uz Monument ulepšali naš grad, poklonili vam brojne lepe ambijente i nezaboravne trenutke u njima – i zato večeras ponosno sa vama delimo našu sreću – u momentu kada započinjemo novih 25 godina našeg postojanja”, pozdravio je zvanice Miloš Đorđević u ime domaćina.
Dan koji je od 22. avgusta 1996. počinjao sa doručkom u Monumentu, u kome su redovni domaći i strani gosti uživali u sjajnim salatama, pijadinama, picama i neprevaziđenom čizkejku – i sada je deo načina života njegovih prijatelja i poklonika, koji su došli da se u slavlju evociraju sećanja na četvrt veka ove “institucije” beogradskog gostoprimstva i prenesu najbolje želje za godine koje slede.
U prelepom ambijentu moderno restilizovanog “Ruskog cara” – i uz poseban tematski nastup St. Louis benda – osnivačima Monumenta su na jubileju uživo čestitale mnogobrojne zvanice iz sveta sporta, umetnosti, biznisa.
Restoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošU novu sezonu Cafe Bar magazina valja ući sa pričom o vojvođanskoj kuhinji, koja je oduvek perjanica i simbol dobre hrane, pića i štimunga kafansko...
pročitaj jošKafana je kroz istoriju bila više od prostora za obedovanje; bila je mesto susreta pesnika i trgovaca, mesto gde su se donosile važne odluke i gde ...
pročitaj još