
Gastro trendovi 2025: Inovacija, specijalizacija i digitalizacija kao ključ uspeha
Uprkos izazovima, poput nedostatka radne snage, rastućih troškova i administrativnih prepreka, ugostiteljski sektor pokazuje prilagodljivost. Prem...
pročitaj jošRestoran St. Peter Stiftskulinarium nalazi se unutar zidina samostana sv. Petra u Sacburgu, a prvi se put spominje 803. godine zbog čega se smatra najstariim restoran u Evropi. Ovde možete probati tradicionalna austrijska, ali i međunarodna jela sa lokalno uzgojenim povrćem.
View this post on Instagram
Čim uđete u dvorište restorana, osetićete dašak istorije. Svake večeri uz sled od tri jela možete uživati u koncertu iz Mocartovog repertoara koji je i sam tamo bio čest gost.
I dalje se na meniju nalazi jelo tafelspitz (kuvana govedina sa mlevenom jabukom i hrenom) koja se služila i pre više od 1.200 godina.
Kada su kafane u Srbiji u pitanju, tu se ne postavlja Znak Pitanja.
View this post on Instagram
Naime kafana “?” je najstarija u Srbiji i počela je sa radom 1823. godine. Prvo je bila poznata kao Ećim-Tomina kafana, a kada su je njegovi naslednici prodali 1878. godine se zvala Kod pastira, da bi 1892. godine nosila naziv Kod Saborne crkve, ali ne zadugo.
View this post on Instagram
Crkvene vlasti su se pobunile, da bi tadašnji vlasnik, kao privremeno rešenje do okončanja spora sa vlastima, a ujedno i kao svojevrstan protest, za naziv postavio samo znak pitanja (?). Ovaj naziv se sačuvao do danas.
Uprkos izazovima, poput nedostatka radne snage, rastućih troškova i administrativnih prepreka, ugostiteljski sektor pokazuje prilagodljivost. Prem...
pročitaj jošKada se haute couture susretne sa vrhunskom japanskom gastronomijom, rezultat je koncept koji nadilazi restoranske okvire. Saint Laurent Sushi Par...
pročitaj jošOskar Kovač je sa 13 godina znao da će biti kuvar. Nakon stažiranja u Michelinovim restoranima u inostranstvu, prošle godine je sa roditeljima i br...
pročitaj još