
Izdvajamo: 7 idealnih mesta za brunch u Beogradu
Mlad i vrlo popularan koncept ponude kako inostranih tako i domaćih lokala jeste brunch. Nekada rezervisan samo za hotelske restorane, brunch je pa...
pročitaj jošNomad je moderni bistro inspirisan Mediteranom i njegovim bogatstvom boja, kultura i ukusa. Koncept je zasnovan na uverenju da svako jelo kao i koktel treba da budu originalni, da je domaće proizvodnje i da sadrži najsvežije sastojke.
Prema rečima vlasnika, želja za otvoranjem ovakvog restorana rodila se kao posledica velike ljubavi prema ugostiteljstvu koju su stekli tokom više od decenije rada u prestižnim restoranima Njujorka.
„Ideju smo dobili dok smo sedeli za barom jednog čarobnog restorana u Sohou kada smo, gotovo istovremeno prokomentarisali kako bi bilo lepo da ovakav ‘Farm to table’ koncept sa autentičnom hranom, nezaboravnim koktelima i sjajnim dekorom postoji i u našem Beogradu. Bila je to jedna vrsta ‘Eureka!’ momenta. Nadamo se da ćemo našim gostima uspeti da prenesemo energiju i duh Njujorka, način života, kraft koktele i kuhinju inspirisanu Mediteranom. Želja nam je da se tokom boravka u Nomadu osetite kao da ste boravili u nekom od najboljih bistroa na Menhetnu. Naša ideja je gostoprimstvo i imperativ nam je da svaki gost bude zadovoljan i da iz Nomada izađe, kako punog stomaka, tako i punog srca i sa osmehom na licu. Izuzetno nam je važno da svakog gosta dočekamo na pravi, domaćinski način. Inspiraciju smo pronašli u 23 zemlje Mediterana, pa ćete tako na našem meniju naći Toskanska rebra i domaću kazareće pastu sa dimljenom buratom, kao omaž Italiji, ali i mazalice iz Grčke ili Libana, krokete iz Španije ili oradu sa kuskus salatom inspirisanom Marokom. Neizostavna je i domaća, ručno pravljena kobasica sa italijanskim Montasio sirom, a kao zaštitni znak i omiljena atrakcija izdvojili su se Nomad burger u dimu, kao i NY Style Čizkejk. Naš executive chef i neiscrpni izvor kreativne energije, Nemanja Uzelac, svakodnevno se trudi da spojem modernih pristupa gastronomiji i tradicionalnih metoda ručne pripreme hrane zadovolji želje najiskusnijih hedonista. Važno nam je da podržavamo male, lokalne biznise i trudimo se da se bavimo ugostiteljstvom na jedan održivi način. Tako ćete nekog od nas dvoje svakog jutra naći na Kalenić pijaci kako neumorno i sa uživanjem biramo najsvežije voće i povrće, začine, meso i ribu… “, ističe suvlasnica Ivana Dopuđa.
Adresa: Svetog Save 20, Beograd
Radno vreme: 08.30h – 23.30h
Tel.: 065/55-98-369
Insta: nomadbistrobelgrade
Enso restoran, koji slavi deset godina postojanja, predstavio je novi zimski meni, kojm je chef Nedeljko Jerković ponovo dokazao da je velemajstor ...
pročitaj jošOd svog pokretanja Michelinov vodič je ostao najprestižniji svetski sistem ocenjivanja restorana. Restorani širom sveta koji nose od 1 do 3 zvezdic...
pročitaj jošZima je doba godine kada se uživa u toplini, jačoj hrani, snažnijem i punijem vinu - vreme istinskog hedonizma. Atelje vina Šapat, renomirana kuća ...
pročitaj još