Izdvajamo: 7 idealnih mesta za brunch u Beogradu
Mlad i vrlo popularan koncept ponude kako inostranih tako i domaćih lokala jeste brunch. Nekada rezervisan samo za hotelske restorane, brunch je pa...
pročitaj jošNomad je moderni bistro inspirisan Mediteranom i njegovim bogatstvom boja, kultura i ukusa. Koncept je zasnovan na uverenju da svako jelo kao i koktel treba da budu originalni, da je domaće proizvodnje i da sadrži najsvežije sastojke.
Prema rečima vlasnika, želja za otvoranjem ovakvog restorana rodila se kao posledica velike ljubavi prema ugostiteljstvu koju su stekli tokom više od decenije rada u prestižnim restoranima Njujorka.
„Ideju smo dobili dok smo sedeli za barom jednog čarobnog restorana u Sohou kada smo, gotovo istovremeno prokomentarisali kako bi bilo lepo da ovakav ‘Farm to table’ koncept sa autentičnom hranom, nezaboravnim koktelima i sjajnim dekorom postoji i u našem Beogradu. Bila je to jedna vrsta ‘Eureka!’ momenta. Nadamo se da ćemo našim gostima uspeti da prenesemo energiju i duh Njujorka, način života, kraft koktele i kuhinju inspirisanu Mediteranom. Želja nam je da se tokom boravka u Nomadu osetite kao da ste boravili u nekom od najboljih bistroa na Menhetnu. Naša ideja je gostoprimstvo i imperativ nam je da svaki gost bude zadovoljan i da iz Nomada izađe, kako punog stomaka, tako i punog srca i sa osmehom na licu. Izuzetno nam je važno da svakog gosta dočekamo na pravi, domaćinski način. Inspiraciju smo pronašli u 23 zemlje Mediterana, pa ćete tako na našem meniju naći Toskanska rebra i domaću kazareće pastu sa dimljenom buratom, kao omaž Italiji, ali i mazalice iz Grčke ili Libana, krokete iz Španije ili oradu sa kuskus salatom inspirisanom Marokom. Neizostavna je i domaća, ručno pravljena kobasica sa italijanskim Montasio sirom, a kao zaštitni znak i omiljena atrakcija izdvojili su se Nomad burger u dimu, kao i NY Style Čizkejk. Naš executive chef i neiscrpni izvor kreativne energije, Nemanja Uzelac, svakodnevno se trudi da spojem modernih pristupa gastronomiji i tradicionalnih metoda ručne pripreme hrane zadovolji želje najiskusnijih hedonista. Važno nam je da podržavamo male, lokalne biznise i trudimo se da se bavimo ugostiteljstvom na jedan održivi način. Tako ćete nekog od nas dvoje svakog jutra naći na Kalenić pijaci kako neumorno i sa uživanjem biramo najsvežije voće i povrće, začine, meso i ribu… “, ističe suvlasnica Ivana Dopuđa.
Adresa: Svetog Save 20, Beograd
Radno vreme: 08.30h – 23.30h
Tel.: 065/55-98-369
Insta: nomadbistrobelgrade
Molekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji....
pročitaj jošTradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročit...
pročitaj još