
Chef kuhinje restorana GiG, Uroš Ivošević: Fine dining je vraški težak rad
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošGig je novi restoran na Novom Beogradu koji osvaja u svakom pogledu i svakom detalju. U pitanju je moderan i inovativan restoran u svim segmentima.
Spoj fine diniga i održive gastronomije je ono što bi skladno opisalo filozofiju koja stoji iza restorana Gig, koji je na srpsku scenu doneo značajnu novinu i time zadao ozbiljan domaći zadatak domaćim restoraterima. Potpuna pažnja posvećena je svakom elementu ove celine – od enterijera, preko materijala i osvetljenja, tanjira i pribora za jelo, do uniformi i komunikacije.
Umetničke elemente u setingu potpisuju Igor Milićević i vajar Miloš Radenković, dok iza kompletnog enterijera stoji arhitektonski studio Fluid.
VIP sala za desetak osoba, multifunkcionalno zamišljena, odvojena je ukusnim paravanom od restoranskog dela. Stakleni zidovi su predviđeni da se leti otvaraju i tu će ispred biti postavljena bašta. U ovom trenutku postoje 44 mesta za sedenje dok se prolazeći pored dugog šanka stiže do udobnog malog lobija namenjenog pušačima na suprotnom kraju lokala.
Biodinamička i organska proizvodnja namirnica i vina pretočena je u degustacione menije uparene sa vinima koja dolaze iz vinarije Imperator. Ovde se jelovnik koncipira na dnevnom nivou, isključivo od namirnica koje ispunjavaju visoke standarde.
Koncept posvećen doživljaju sporog užitka kroz upotrebu namirnica sa visoko-organoleptičkim svojstvima ispisan je na degustacionom i a la carte meniju. Imena šefa Uroša Ivoševića i somelijera Vuka Štefanovića su više nego dovoljna garancija da vas ovde čeka autentičan doživljaj.
RESTORAN GIG
Adresa: Trešnjinog cveta 1a, N. Beograd
Web: www.restorangig.rs
IG: @gig.restaurant
Tel. +381 66 865 1312
Radno vreme: ponedeljak – nedelja 12.30-22.00
Koš Lounge je nova gastronomska adresa na Voždovcu na kojoj će vas ugostiti bilo da tražite mesto za doručak, ručak, večeru ili samo kratku pauzu u...
pročitaj jošMichelinov vodič suočava se sa pravim izazovom, kako privući pažnju Generacije Z. Iako decenijama unazad važi za renomirani gastronomski vodič, Mic...
pročitaj jošGodinu dana nakon što smo započeli izbor za najbolje restorane koji svojom ponudom čuvaju tradicionalna i autentična jela Srbije, 28. februara je z...
pročitaj još