
Restoran Gordona Remzija na meti lopova: Chefa ojadili za 2.000 funti
Restoran Gordona Remzija u Londonu ostao je bez više od 2.000 funti tokom jedne sedmice. Naime, gotovo 500 figura maneki-neko mačaka nestalo je iz ...
pročitaj jošNazvan po godini kada je Žorž Ogist Eskofije prvi put počeo da kuva u Savoju, Remzijev „Restoran 1890“ je prostor za degustaciju, sa 26 mesta i menijem inspirisanim Eskofijeovim jelima te epohe.
„Restoran 1890“ savršeno dopunjuje postojeće Gordon Remzi restorane u Savoju, uključujući slavni Savoy Grill, koji je 2003. godine Remzi preuzeo, i nedavno otvoreni „River Restaurant“, koji krasi jedan od najboljih menija sa ribom i morskim plodovima u Londonu.
Eskofije je u nemilosti napustio Savoy, davne 1898. godine, nakon optužbi za prevaru, ali tek nakon što je stvorio svetski poznata jela poput Peach Melba i Melba Toast, radeći kao šef kuhinje Savoy hotela. Pored toga, Eskofije se smatra tvorcem sistema profesionalnih kuvarskih brigada, koji već neko vreme dobija negativne komentare jer se industrija okreće zdravijem radnom okruženju.
Remzi je, kao svetski poznat TV šef i ozbiljan restorandžija, osim kuvarskom veštinom, pažnju javnosti zaokupio spartanskim, zapovedničkim, nastupom i ne baš umilnim rečnikom.
View this post on Instagram
Gordon Remzi kaže da je luksuzni meni njegov omaž kulinarskom titanu Žoržu Ogistu Eskofijeu koji se 1890. priključio Savoju i nastavlja:
– Skoro svaki vrhunski kuvar širom sveta danas je bio pod uticajem Eskofijeovog nasleđa u nekom trenutku u svojoj karijeri, koliko god da je njihova kuhinja bila različita, a ‘1890’ ponudiće veoma sveže i savremeno iskustvo.
Ekskluzivni meni za degustaciju košta 110 funti po osobi, sa dve opcije uparivanja vina po ceni od 90 ili 210 funti. „Restoran 1890“ otvoren je od 18-23 sata, sredom, četvrtkom, petkom i subotom. Od 22. marta ovaj restoran radiće i utorkom.
U svetu ugostiteljstva, gde su kvalitet usluge i ukupni utisak gosta na prvom mestu, komunikacija često ostaje nevidljiv, a ipak najznačajniji alat...
pročitaj jošSvaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj jošU srcu Beograda, hotel Moskva i danas čuva ritual duži od veka – doručak sa pogledom na Terazije. Mirisi sveže kafe i peciva, zvuci klavira i šarm ...
pročitaj još