
Rast turizma u Srbiji: Prvi mesec 2025. prikazuje rekordne brojke
U Srbiji je tokom januara boravilo ukupno 288.811 turista, što predstavlja povećanje od 16% u odnosu na isti period prethodne godine. Od tog broja,...
pročitaj jošEkipa emisije „Od kafane do kafane“ rešila je da u ove hladne zimske dane poseti Kopaonik, i u jednom od najstarijih objekata – hotelu „Rtanj“, koji je ujedno i simbol ove planinske lepotice.
Autor emisije Mirjana Bačkonja zavirila je i u kuhinju i proverila da li se baš kod njih prave najbolje krofne u Srbiji. Jer ako je suditi po rečima onih turista koji su bar jednom pojeli tu čuvenu Rtanjsku krofnu – onda u kuhinji restorana „Odžaklija“, zaista nastaje magija.
Za vreme zimske sezone ovo je glavno mesto za okupljanje skijaša i bordera, pa se na terasi ispred hotela u toku jednog dana pojede na stotine, možda čak i hiljade krofni. Tačan broj kuvarica Dragica Stevanović nije želela da otkrije, baš kao ni recept.
Inače, sadašnji hotel „Rtanj“ ima dugu istoriju i tradiciju koja se vezuje za davnu 1958. godinu. „Rtanj“ je od tada pa sve do danas dom naših olimpijaca, skijaša, planinara i mesto okupljanja istinskih ljubitelja ove planine i prirode. Mirjana Bačkonja saznala je šta se zanimljivo u prošlosti dešavalo u hotelu „Rtanj“ i njihovoj „Odžakliji“ u kojoj se decenijama unazad pripremaju tradicionalni domaći specijaliteti.
Pogledajte celu emisiju
Rodonačelnici fine dining street fooda u našoj zemlji, Stefan i Sara Živković, nakon što su osvojili Beograd ukusima na Zemunskoj pijaci, početkom ...
pročitaj jošJedan od najstarijih gradova na Balkanu, Niš, nezamisliv je bez bogatog kulturnog i gastronomskog nasleđa. Niške kafane su pravo mesto ako želite d...
pročitaj jošRestoran Marco's u Požarevcu je u martu proslavio tri godine rada i to je bio jedan od razloga da ga posetimo. Drugi je što je od februara na snazi...
pročitaj još