
Kolika je cena vrhunskog zadovoljstva u restoranima sa Michelinovom zvezdicom?
Od svog pokretanja Michelinov vodič je ostao najprestižniji svetski sistem ocenjivanja restorana. Restorani širom sveta koji nose od 1 do 3 zvezdic...
pročitaj jošDa je Enso jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu znaju svi gastronomski znalci. Šefovi Uroš Ivošević i Nedeljko Jerković već godinama stvaraju gastronomska remek dela kombinujući najrazličitije ukuse spojene u originalnim receptima. Odnedavno su dobili i potvrdu od Michelina kada ih je uvrstio u vodič za Srbiju.
Ekipa iz Ensa ne staje, te nakon degustacionog menija 31. decembra koji je oduševio sve koji su Novu godinu dočekali uz jela šefova Uroša i Nedeljka, sada je na redu doček pravoslavne Nove godine.
Dvojac iz Ensa je pripremio jela koja su inspirisana našom tradicijom, a kao što sami kažu, ova jela predstavljaju ono najlepše što fine dining zastupa: namirnice iz lokalnog uzgoja i mešavinu tradicije i modernog u njihovoj interpretaciju.
Degustacioni meni od 6 sledova se sastoji od sledećih jela:
* Terin od oraha i tamarinda na kremu od ljutkastih paprika
* Pita sa tartufima
* Kečiga sa celerom i lešnikom
* Svinjska potrbušina sa kuvanim dunjama, sosom od slačice i mnogo svežeg rena
* Jagnjetina na kremu od karfiola
* Kolač od jabuke i karamele
Sudeći po ovom meniju, Uroš i Nedeljko i ostala ekipa iz restorana Enso neće stati u svojoj viziji, a sve sa namerom da ih Michelin u svom vodiču obeleži sa zvezdicom.
Ako tražite nove ukuse, poznati restorani imaju šta da ponude. Od svežeg kruda od školjki u Vera Cafeu, preko aromatičnog karija sa kokosovim mleko...
pročitaj jošUgostiteljstvo je grana privrede u kojoj je jedina konstanta neprestana promena i evolucija. U industriji gde opstanak i uspeh zavise od sposobnost...
pročitaj jošU svetu ugostiteljstva, gde su kvalitet usluge i ukupni utisak gosta na prvom mestu, komunikacija često ostaje nevidljiv, a ipak najznačajniji alat...
pročitaj još