Beograd je dobio novo ekskluzivno mesto koje odiše elegancijom, pozitivnom energijom i nesvakidašnjom ponudom. Bottega restoran u TC Galerija svakako postavlja standarde
Bottega pored hrane nudi i arhivske distilate, neodoljive delikatese i dekorativne umetnine
“Sa željom da napravimo nešto drugačije i pronađemo put do srca naših gostiju preko neverovatnih mirisa i ukusa, spojili smo umetnost kulinarstva sa odabirom najkvalitetnije hrane koju serviramo. Tome smo pridodali arhivske distilate, neodoljive delikatese i dekorativne umetnine i staklo (čaše “Josephine”, “Zaferano”, ‘’Zalto’’ i dr.) koje možete kupiti kod nas. Tako je nastao restoran Bottega – naše i nadamo se uskoro i vaše mesto pozitivne energije, ukusne hrane i mesto za opuštanje uz laganu muziku”, istakao je Saša Pejić, direktor restorana.
Enterijer čine autentični komadi nameštaja koji su specijalno izrađeni u radionicama širom sveta
Bottega – stara italijanska reč koja označava dućan u svom najširem značenju, podrazumeva kako uređen prostor za prodaju raznih umetnina, tako i trgovinu za prodaju namirnica. Spoj umetnosti i kulinarstva bili su osnova ideje za otvaranje restorana kao što je Bottega. Inspirisan Italijom, ali sa ponosom ističući domaće sastojke, postignut je savršen spoj kvaliteta i tehnike u izradi hrane koja osvaja, a ujedno je grad dobio urbano mesto kraj reke u kome će se gosti u potpunosti uživati u svakom danu kao da je leto i kao da su pokraj mora, uživajući u elektro zvucima ili zvucima saksofona i sve to uz originalnu hranu.
U ambijent restorana takođe je uloženo mnogo pažnje. Svaki komad nameštaja i dekoracija, posebno su birani i izrađivani za restoran, u radionicama širom sveta. Zemljano-zlatne boje su prigalođene prirodnom drvetu i staklu, kako bi gosti u potpunosti uživali u zalascima Sunca na beogradskom moru uz laganu muziku. Svaki detalj je tu sa razlogom, kako bi uživanje u svakom trenutku bilo kompletno i dalo vam osećaj putovanja kroz mesta, ukuse i zvuk.
Pored izuzetno vizuelnog užitka Bottega gostima pruža eksploziju ukusa
“Prosti sastojci, ali obilje ljubavi stvore umetnička dela kulinarstva!”, rekao nam je Maurizio Ianinncelli, šef pizza stanice restorana Bottega. “Iako je restoran nesvakidašnji, rad na jelovniku zahtevao je poseban trud i predanost. Učili smo i stvarali u društvu najboljih, i doneli na beogradsku promenadu sve ono što smo o hrani naučili širom sveta. Inostrane kolege iz udruženja “Chef for life”, koje broji preko 200 Mišelin kuvara, radilo je sa osobljem na Bottega meniju. Domaća pasta, različite vrste rižota, jela od mesa i ribe, kao i deserti inspirisani Francuskom, stvorili su meni kakav imamo danas. Tajni sastojci, eksplozija ukusa i raznovrsni recepti – hedonizam u svakom pogledu, mirisu i zalogaju. Hrana koja vam omogućava da putujete ne samo kroz mesta već i kroz vreme, dok isprobavate autentičnu italijansku pizzu i domaću pastu, ili dok sa slatkoćom probate neki od kremastih deserata”, dodaje Pejić.
Šef pizza stanice Maurizio Ianinncelli potvrđuje autentičnost pri izradi testa i garantuje kvalitet sastojaka
Tradicija i prisustvo domaćih sastojaka uz dugačku listu iskustva i svetskih tajni kulinarstva čine jelovnik restorana Bottega autentičnim i očaravajućim. O tome najbolje govore reči šefa pizza stanice, Maurizia Ianinncelliija: “U nameri da potvrdim autentičnost, uputiću vas na osnove i sastojke naše verzije najpopularnije hrane na svetu – pice. Testu kao osnovnom i ključnom sastojku potrebno je posvetiti posebnu pažnju. Zahvaljujući sporoj obradi caputo brašna (tip 00), proizvedenog direktno u Napulju žitarice zadržavaju sve svoje nutritivne vrednosti. Spora obrada ovog brašna ujedno omogućava i lakše varenje, čime se smanjuje nepovoljan uticaj ‘težine’ hrane. Svi vi kojima su proteini u ishrani najvažniji, ne brinite, caputo brašno ima najveći udeo proteina u odnosu na sva druga. Umećem mešanja dobija se testo vazdušastih rubova, koje pečenjem spolja postaje hrskavo, a unutra meko, te je punoća ukusa neizostavna. Ono što pici daje kolorit jeste paradajz. Mi koristimo tradicionalni italijanski premijum paradajz San Marzano. Karakterističan je po usklađenom spoju kiselosti i slatkoće, pa se kao takav koristi za najukusnije soseve. Napravljena od kravljeg mleka, ali sa smanjenim udelom masnoće, izuzetno meka i slatkasta mocarela Fior di latte je sastojak koji svojom delikatnošću lako obuzima receptore ukusa“.
Restoran Bottega – mesto koje slavi umetnost hrane i življenja! Beograd na vodi, umetnički dojam, kvalitetna hrana, muzika za uživanje, neverovatna energija i ljudi. Posebna magija koja traje od ranih jutarnjih časova uz doručak i kafu, pa do večernjih časova ispunjenih zabavom, kulinarskim specijalitetima i čašom omiljenog pića. Unutrašnjost Bottege broji čak 160 mesta, a prostrana bašta na samoj promenadi može da primi i do 400 ljudi. Pored toga, moguće je iznajmljivanje prostora koji je pogodan za sve vrste privatnih i korporativnih proslava, uz uvek spremno kulinarsko i uslužno osoblje restorana Bottega.
PROFIL
Adresa: TC Galerija, nulti nivo, Sava promenada, Beograd.
Ukoliko dolazite iz pravca grada, najbliži ulaz do nas je ulaz 3.
Ukoliko se šetate pored reke i želite da nam se pridružite, pronaći ćete našu baštu na ulazu 4. Preporučen parking: E / D Telefon: +381 60 1111 311 Facebook: @bottegagalerija Instagram: Restaurant Bottega (@bottega.galerija) Web: www.bottegagalerija.rs Radno vreme: Nedelja – Četvrtak: 10 – 00h, Subota i Petak 10 – 01