
Tekst: Svetislav Stojanović
CaféBar & Restoran septembar/oktobar 2025.
Restoran Rivera u Šapcu redefiniše pojam uživanja, kao mesto gde se spajaju vrhunska gastronomija, elegancija i umetnost življenja. Nakon sveobuhvatnog renoviranja, nekadašnji gastro bar prerastao je u restoran koji nudi autentično iskustvo za sva čula. Enterijer odiše bezvremenskim šarmom, dok novi cigar bar donosi dašak svetskog luksuza na srpsku ugostiteljsku scenu izvan svetla prestonice.
Sa pogledom na Savu i atmosferom koja poziva na opuštanje, Rivera je postala sinonim za moderan restoran u kojem se podjednako uživa u hrani, piću i ambijentu, kao prostor stvoren da inspiriše i ugosti s pažnjom na svaki detalj.
Podno Starog železničkog mosta, na obali Save, Rivera je nakon opsežnog uređenja zablistala u punom sjaju. Nekadašnji gastro bar prerastao je u restoran sa bogatom kartom jela i pića, a ono što ga čini posebnim jeste i prvi cigar bar ovakvog tipa u Srbiji. Spoj tradicije, luksuza i savremenih ugostiteljskih standarda daje ovom prostoru posebnu dimenziju.
Na ulazu vas dočekuje impozantna česterfild garnitura, zid ukrašen motivima starog aviona, teleskop i globus koji dočaravaju osećaj putovanja i otkrivanja sveta.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Smireni zeleni tonovi i pogled na šabačko „more“ dodatno naglašavaju atmosferu. Duž zida proteže se vitrina ispunjena odabranim pićima i cigarama koje prevazilaze standardnu ponudu restorana.
Šabac, poznat po dobrom provodu i uživanju, kroz Riveru dobija potvrdu svoje reputacije. Nakon bogatog obroka i čaše vina, gosti mogu zasvirati klavir, dok na ekranu prolaze slike pejzaža i morskih prostranstava.
Idejno rešenje enterijera povereno je poznatom studiju SMS3D, a povod za sveobuhvatno renoviranje bio je upravo cigar bar. Posebna pažnja posvećena je kuhinji, koja je rekonstruisana prema najvišim standardima, od modernih instalacija do prohromskih zidova.
Restoran trenutno raspolaže sa 75 mesta u glavnoj sali, 30 u cigar baru i oko 150 u bašti. Novi deo objekta, sa kapacitetom od 50 do 70 gostiju, namenjen je poslovnim ručkovima, prezentacijama i proslavama. Terasa, koja će naredne godine biti redizajnirana, biće osmišljena kao prostor za manje skupove i sastanke do 50 ljudi.
Filozofija ovog prostora svodi se na jedno: gost dolazi da uživa i da na trenutak zaboravi svakodnevicu. Upravo zbog toga cene su postavljene tako da luksuzan ambijent ostane dostupan široj publici, a gosti su podjednako i porodice i poslovni ljudi, iz Šapca, Beograda i drugih gradova.
Rivera je postala utočište za sve one koji žele predah od gradske vreve i mesto gde se vreme meri – zadovoljstvom.
Od septembra menja se celokupni koncept, od načina pripreme i prezentacije jela, pa do neposrednog kuvanja pred gostima. Poseban akcenat biće na vrhunskim mesnim specijalitetima, poput angus i tomahavk stejkova gde sami birate veličinu porcije.
Pored morskih delicija, uvodi se i rečna riba, u skladu sa željama stalnih posetilaca, a za početak će se na meniju pojaviti Savski šaran.
Karta pića obogaćena je pažljivo biranim brendovima – od viskija i burbona do konjaka, rumova i domaćih rakija, među kojima se izdvaja čuvena Bojkovčanka.
Restoran Rivera je mesto gde vreme usporava, a uživanje postaje ritual. Novi koncept, koji se može dočarati kao spoj tradicije i savremenog luksuza, donosi gostima iskustvo koje ostaje u sećanju. Sa pažljivo osmišljenim jelovnikom, ekskluzivnim cigar barom i elegantnim ambijentom koji prija, Rivera postavlja nove standarde ugostiteljstva u Srbiji.
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.