
U čemu je razlika: Osteria, trattoria i pesceria?
Tip vašeg restorana određuje se na osnovu usluge, lokacije, kuhinje, ali on zavisi i od cenovnika, enterijera i atmosfere. Kroz serijal postova koj...
pročitaj jošKada se haute couture susretne sa vrhunskom japanskom gastronomijom, rezultat je koncept koji nadilazi restoranske okvire.
Saint Laurent Sushi Park Paris, nova je oaza ukusa i estetike u srcu francuske prestonice, a nastala je kao plod kreativne saradnje Anthonyja Vaccarella i chefa Petera Parka. Za ovog kulinarskog majstora ne treba posebno isticati da je njegov sushi uspeo da osvoji brojne holivudske zvezde ali i gourmand autoritete širom sveta.
Restoran Iv Sen Lorana smešten je u podrumu. Doduše, podrumu koji je transformisan i nalazi se ispod Saint Laurent butika u ulici Saint-Honoré. Iako otvoren krajem februara, restoran se već pozicionirao kao obavezna adresa za sve koji gastronomiju doživljavaju kao umetnost.
Saint Laurent Sushi Park Paris nije još jedan u nizu luksuznih restorana. To je performans, ritual, mesto gde se sezonski sastojci, drevne japanske tehnike i dizajnerska estetika vešto prepliću u precizno osmišljenom omakase iskustvu.
Gosti se rado prepuštaju veštini chefa Petera Parka, koji pred njihovim očima orkestrira gastronomski tok, sled po sled, uz sofisticirano uparivanje sakea i vina. Ma, to je umetnost!
Ambijent je osmišljen tako da uspori vreme i naglasi senzacije, idealan za one koji traže više od obroka. Minimalistički interijer, kakav i dolikuje japanskoj tradiciji, ukrašen je savremenim luksuzom poput: drveta, papira, stakla, čelika i betona koji stvaraju prijatnu sliku igrajući se svetlom i senkama.
Poseban dojam pružaju daju ručno rađeni keramički tanjiri koje potpisuje Daeyong Kim, dodatno naglašavajući filozofiju Saint Laurent Sushi Parka, posvećenost detalju, teksturi i ukupnom doživljaju.
Za profesionalce, Saint Laurent Sushi Park Paris predstavlja primer sinergije gastronomije, identiteta i luksuznog iskustva. Ovo je model poslovanja gde svaka komponenta funkcioniše kao deo pažljivo kuriranog narativa. Za lifestyle entuzijaste, restoran je nova „it“ lokacija na pariškoj mapi, gde se večera pretvara u tiho ekskluzivno iskustvo. Imajte na umu da je fotografisanje zabranjeno, što dodatno pojačava osećaj izuzetnosti. Cene dostojno prate status: ručak za 70 evra, Omakase između 110 i 160 evra za dnevni meni, a 210-260 evra za večeru. Uparivanje pića? Pripremite još 45 do 85 evra.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Za one koji vole da istražuju granice ukusa i stila, Saint Laurent Sushi Park Paris je destinacija nove gastronomije, s daškom tihog luksuza.
Tip vašeg restorana određuje se na osnovu usluge, lokacije, kuhinje, ali on zavisi i od cenovnika, enterijera i atmosfere. Kroz serijal postova koj...
pročitaj jošPlanetarno popularan chef odavno prepoznat kao britanski kulinarski brend, Jamie Oliver proširio je svoje međunarodno prisustvo otvaranjem Jamie’s ...
pročitaj jošDok su nekada hoteli i restorani svoju vrednost merili širinom ponude i brojem gostiju, danas se intenzivno razvija sasvim nov i drugačiji trend ko...
pročitaj još