Prvi dan Festivala Weekend Food festivala obeležen je nastupom Ane Roš, chefa kuhinje restorana Hiša Franko, 21. restorana na svetu ovenčanog sa dve Michelinove zvezdice.
Ana Roš, predvodnica trenda upotrebe svežih i lokalnih namirnica kao dela održive politike ponude, pred prepunom dvoranom Weekend Food Festivala, govorila je o dugogodišnjem nastojanju uspostavljanja autohtone i održive ponude temeljene na lokalnim i sezonskim namirnicama specifičnim za kraj u kojem se nalazi Hiša Franko.
„Ako želite imati ambiciozan meni, potrebne su vam i ambiciozne namirnice. Naš meni se temelji na poverenju, a njega gradimo poslednjih 20 godina. Za uspeh treba biti jako kreativan, a opet imati strukturu u kojoj možete predvideti promene u konceptu jela na dnevnoj bazi“, smatra Ana Roš.
Rešenje u izazovnom vremenu globalne geopolitičke nestabilnosti vidi u jačanju trenda lokalnosti i poštovanja sezonskih namirnica i razvijanjem odnosa sa lokalnim dobavljačima.
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.