Focaccia Antico Belgrade, italijanska kuhinja u Beogradu na vodi
Hercegovačka ulica u Beogradu na vodi postaje sve življa i življa kada je gastronomska ponuda u pitanju. U proleće ove godine otvoren je Focaccia A...
pročitaj jošPoznajemo ih po atmosferi „kao kod kuće”, hrani spremljenoj s ljubavlju i nekim zanimljivim ljudima koji su prepoznali T R I kao mesto svojih okupljanja.
Septembra 2015. godine taj koncept su smestili u senovito i ušuškano dvorište iza Narodne skupštine i tu ostali do kraja 2020. godine, kada su otpočele pripreme za selidbu na novu lokaciju.
„Shvatili smo da nam treba drugačiji prostor, osvetljeniji i veći, pa smo se u aprilu 2021. uselili u ovaj – mesto naše treće sreće”, kažu nam dok razgledamo enterijer i meni u Svetogorskoj 46.
Pored prepoznatljive estetike koju su kreirali po sopstvenom senzibilitetu, hrana je ta na koju su stavili poseban akcenat: testeninu mese ručno, meso nabavljaju kod mesara koga znaju godinama, a kolače spremaju sami.
Od čorbe dana, preko čuvenih trouglića sa humusom, spanaćem, feta sirom i jogurtom ili dimljenim sirom i ajvarom, kao i „Tri + 3” predjela kojima je baza hrskavo testo nadeveno raznim prilozima, do obrok salata, domaće testenine i glavnih jela – marinirane ili rolovane piletine, juneće rozbratne, dugo pečene svinjske plećke ili domaće kobasice, kao i dezerata koji bude nostalgične emocije – izbor nije lak.
T R I
Adresa: Svetogorska 46
Telefon: +381 607 662 333
Radno vreme: ponedeljak – subota od 12.00 do 24.00
Web: www.restorantri.com
Instagram: restoran_tri
Facebook: restorantri
Bodega Beograd predstavlja nov, individualni koncept restorana. Bodega redefiniše klasičnu “prodavnicu u kraju” sa uglova ulica Njujorka i ostalih ...
pročitaj jošPred vama je novembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora, g...
pročitaj jošRestoran Uzbechka, prvi restoran uzbekistanske kuhinje u Beogradu, se otvorio na Dedinju. S obzirom da je ovaj restoran počeo kao pekara, prave vrh...
pročitaj još