
Novi IQOS projekat je reinterpretacija tradicije namenjen mladima
Kroz saradnju sa mladim, ali regionalno poznatim domaćim brendom MATES, brend IQOS predstavio je projekat koji spaja modu, muziku, jezik i tradicij...
pročitaj jošZornića kuća promoviše novi meni koji budi sećanja, a kroz ukuse i mirise bakine kuhinje vraća u lepe dane. Kuhinju, zapravo, čini spoj tradicionalnih specijaliteta i modernih jela koja nose duh prošlih vremena.
Kuhinja Zornića kuće je multifunkcionalna i u isto vreme može poslužiti goste koji leškare u prirodi na ćilimima pored mirisnih redova lavande, i one koji iz jedne od bašti restorana uživaju u predivnom pogledu koji se pruža dolinom.
Restoran poseduje 4 bašte kapaciteta do 500 mesta i svaka ima posebnu specifičnost. Kvalitet i brzinu usluge neće narušiti ni ukoliko je u toku proslava u Inštalaciji, venčanje ili tim bilding, u kojoj je moguće ugostiti 150 ljudi. Bitno je istaći da će jela biti na stolu maksimalno za 30 minuta, i to u najvećoj popunjenosti.
Zornića kuća je domaćinstvo koje doživi vrhunac lepote tokom sunčanih dana, ali ovaj bajkoviti krajolik ima svoje čari i u kišnom, odnosno hladnom periodu, premda su na raspolaganju zatvoreni deo restorana, u renoviranoj kući staroj preko 110 godina, kao i ostali nadkriveni delovi imanja. Moguće je takođe iznajmiti sobe i kamp prostore koji su urađeni u tradicionalnom stilu i pružaju kompletan komfor modernog doba. Sve je izuzetno uredno i čisto, dok biljke puštaju mirise koji se šire imanjem i opuštaju goste. Ovo je zaista raj za ljubitelje prirode i prave srpske tradicije.
PREPORUKA Prema rečima vlasnika, najviše se poručuje roštilj, specijaliteti od mesa, poput teletine, jagnjetine ili jaretine ispod sača, kuvana jela, daske, salate, meze i sir. Ono što krasi meni punih 20 godina je TOLOVAC – fini komadi piletine koja se priprema na pari, potom se zapeče u svom sosu uz pršut i kačkavalj. Zatim se dodaje grilovano povrće i krompir.
Sledeće jelo je CARSKA PILETINA koja se sprema u medu i sosu od pomorandže. Služi se uz grilovano povrće. Tražena su takođe vina na čašu i raznovrsna domaća rakija, domaći likeri i džin. Izbor pića je širok i u ponudi je preko 30 etiketa rakija, starosti od 1 do 10 godina, i isto toliko vina iz regiona i naše zemlje.
Pored alkoholnih pića popularni su tradicionalni, domaći sokovi na mućenje. Ne treba zanemariti i pečenu kafu u fildžanu za prave kafoljupce. Kafa je sveža, intenzivnijeg ukusa.
Kuhinja se menja iz godine u godinu ali konstantno zadržava čista nacionalna jela, kao što su: meze, topla i hladna predjela, teleća čorba, pileća supa, sjenički, pranjanski, zlatarski i staroplaninski ovčiji i kozji sir u maslinovom ulju.
ROŠTILJ Kad je u pitanju roštilj, akcenat je na ćevapima koje šefovi prave po posebnom receptu punih 12 godina i koji sadrže samo i jedino mlado juneće meso uz osnovne začine. Pored pazarskih ćevapa sjajne su kobasice iz Srema, pikantni barajevski uštipci, jegnjeća pljeskavica i sudžuke kobasice.
DASKE Gosti se često opredeljuju za daske koje su bogate i sadrže najkvalitetnije proizvode. Posebno se ističe DASKA ZORNIĆA KUĆE (za 4 do 6 osoba) na kojoj se služi teletina i jagnjetina ispod sača, ćevapi, barajevska i golijska teletina, sudžukice, kobasice iz Srema, teleće krpice, najsočnija piletina, dimljeni batak, domaćinski i krompir ispod sača, namazi, sos od rena i kajmaka, sos od tartufa, ljuta grilovana paprika, grilovani luk, ajvar i senf.
MEZE Od ove godine na meniju pored standardnog mezea, našli su se i interesantni namazi koji stiču sve veću popularnost. Konkretno izdvaja se PALETA NAMAZA IZ SRBIJE, koja sadrži 4 ili 6 namaza posluženih uz domaću lepinju. U ponudi je i paleta probranih sireva kao i pileći čvarci, paprika u pavlaci, kajmak iz Bajine Bašte, ajvar iz Brusa… Od toplih predjela preporuka je domaća proja i pita, grilovani rtanjski sir i krompir u gaćama.
KUVANA JELA Kuvana jela su oličenje tradicije i predstavljaju pravi dragulj menija. Bilo da je u pitanju svadbarski kupus sa junetinom, prebranac, janija ili šumski gulaš, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Od skoro, u ponudi je i SRNEĆI GULAŠ sa pečurkama za ljubitelje divljači.
DEČJI MENI Zornića Kuća posebno vodi računa o deci i njima je posvećena ogromna pažnja. Pored raznih aktivnost na raspolaganju im je dečji meni koji sadrži teleću čorbicu sa povrćem, pileću bistru supicu, ćevapčiće, finu piletinu, teleću pohovanu šniclu i pohovane ćureće medaljone. Navedena jela su posebno prilagođena mališanima, kako po gramaži tako i cenovno.
KOLAČI I TORTE Trileće, baklave, urmašice i krempite i fantastične bajadere, delo su veštih ruku poslastičara Zornića Kuće dok se torte prave po potrebi. Preporuka je Zornića torta, spravljena od najfinije belgijske čokolade, maline i oraha, ali i Bela torta sa borovnicom koja osvežava u toplim danima.
JELOVNIK ZA LJUBIMCE Kuce su ovde dobrodošle u punom smislu te reči. Kad već uživaju u prirodi i ogromnom prostranstvu, vlasnici ih mogu počastiti pilećim krpicama, telećim kockicama ili rižotom sa ribom, jelima specijalno krojenim za ljubimce, koja se služe u jednokratnim posudama uz čašu vode.
Prostor je idealan za razne tipove događaja, od manjih proslava, dečijih rođendana, korporativnih jubileja, do većih skupova poput venčanja ili grupnih poseta. Za takve događaje Zornića Kuća ima 15 formiranih cena i osnovna podela je na proslave u trajanju od 4 sata i od 7 sati. Tu su i tailor made cene za dečje rođendane i svadbe. Moguće je takođe zakupiti delove domaćinstva ali i celo domaćinstvo na 1 dan.
Zornića kuća
Živorada Jankovića 13, 11460 Baćevac
Tel +381 69 254 0254
IG @zornicakuca
Pet-friendly
Jedan od najstarijih gradova na Balkanu, Niš, nezamisliv je bez bogatog kulturnog i gastronomskog nasleđa. Niške kafane su pravo mesto ako želite d...
pročitaj jošAko tražite nove ukuse, poznati restorani imaju šta da ponude. Od svežeg kruda od školjki u Vera Cafeu, preko aromatičnog karija sa kokosovim mleko...
pročitaj jošSvaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj još