Dabiz Munjoz, najbolji chef na svetu u zadnjem izboru The Best Chef Awards poznat po genijalnim tanjirima koja priprema u restoranu DiverXO, u Barceloni otvara fast food lokal. Dobro, naravno da se ne radi o klasičnom fast food objektu, već se radi o fine diningu „maskiranim“ u fast food .
GoXo Barselona
Novi restoran GoXo je toliko inovativan da bi možda tačnije bilo reći da se radi o high tech restoranu bez osoblja u kojem će ljudi moći jesti modernu i superekskluzivnu hranu za pristojnu sumu novca.
Sve što zaradi ulaže u DiverXO
Munjoz kaže da je sve svoje projekte, od bistroa preko dostave do najnovijeg fast food lokala, pokrenuo kako bi zaradio dovoljno novca za održavanje svog glavnog restorana DiverXO u Madridu, koji ponosno nosi tri Mišlenove zvezdice. Neke restorane je ugasio, a one koji mu donose dovoljno novca i dalje vodi, a za novi projekat kaže da će njime razbiti mnoge klišee.
Za početak novi lokal će imati oko 50 mesta, više napolju nego u sali u kojem neće biti ni konobara ni rezervacija. Gosti će jela preuzimati na šankun. Bit će to lokal s 40-50 mjesta, više vani nego u sali, u kojemu neće biti ni konobara ni rezervacija. Gosti će stajati u redu i jela će preuzimati na šanku. Munjoz kaže da je razvio sistem sa kojim se neće dugo čekati. Još jedna vrlo važna novina i razlika u odnosu na druge Munjozove restorane biće cena. Ona će biti vrlo popularna, između 25 i 30 evra što je vrlo povoljno za visoku kuhinju u fast food stilu.
Post Views: 1.141
AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ
FOTO: GETTY IMAGES I INSTAGRAM