Sve za savršenu pizzu na jednom mestu: M&L International ima vrhunske sastojke
M&L International možete obezbediti sve što vam je potrebno za savršenu pizzu. Od profesionalnog Pivetti brašna za pizzu, Terra Creta maslin...
pročitaj jošOd jednostavne ulične hrane do teme naučnih istraživanja, od simbola Italije do terena za dokazivanje vrhunskih šefova – pica je toliko genijalan izum da je veštinu pravljenja ovog specijaliteta UNESCO uvrstio na listu svetske kulturne baštine. Matteo Aloe iz picerije Berberè predlaže pice koje čak i u kućnoj varijanti mogu da pariraju onima koje prave profesionalci.
Klasično testo
Težina pripreme Srednje
Vreme 40 minuta plus 27 sati narastanje
SASTOJCI ZA 2 OSOBE
500 g brašna tip 00
10 g soli
4 g svežeg pivskog kvasca
Rastvorite pivski kvasac u 350 ml vode na sobnoj temperaturi i dodajte polovinu brašna; brzo zamesite, prekrijte testo vlažnom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta.
Dodajte ostatak brašna i energično mesite testo najmanje 10 minuta, a na kraju posolite i premesite.
Oblikujte testo u lopticu, stavite ga u činiju, prekrijte streč-folijom i ostavite u frižider da stoji 24 sata.
Izvadite testo iz frižidera i ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi 2 sata. Zatim ga razvucite u plehu dimenzija 34 x 40 cm ili u 2 okrugla pleha (prečnika 25 cm), prekrijte i ostavite da odstoji narednih 30 minuta pre
stavljanja sastojaka i pečenja u rerni.
Integralno testo
Težina pripreme Srednje
Vreme 40 minuta plus 27 sati narastanje
SASTOJCI ZA 2 OSOBE
300 g brašna tip 00
200 g speltinog brašna
10 g soli
4 g svežeg pivskog kvasca
Rastvorite pivski kvasac u 380 ml vode na sobnoj temperaturi i dodajte polovinu brašna (obe vrste); brzo zamesite, prekrijte testo
vlažnom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta.
Dodajte preostalo brašno i energično mesite testo najmanje 10 minuta, a na kraju posolite i premesite.
Oblikujte testo u lopticu, stavite je u činiju, prekrijte streč-folijom i ostavite u frižider da stoji 24 sata.
Izvadite testo iz frižidera i ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi 2 sata. Zatim ga razvucite u plehu dimenzija 34 x 40 cm ili u 2 okrugla pleha (prečnika 25 cm), prekrijte i ostavite da odstoji narednih 30 minuta pre
stavljanja sastojaka i pečenja u rerni.
Pržena, sa pršutom i sirom squacquerone
Težina pripreme Lako
Vreme 50 minuta plus 30 minuta za odmaranje testa
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
1 klasično ili integralno testo
150 g sira squacquerone
10 listića pršute
2 pomorandže
ulje od kikirikija
so
Izaberite jedno od dva navedena testa, stavite ga u frižider da odstoji 24 sata, kako je navedeno u receptu, a onda ostavite da stoji naredna 2 sata na sobnoj temperaturi.
Izdelite ga na loptice težine 30 do 40 g.
Poređajte ih na površinu posutu brašnom i ostavite da odstoje još 30 minuta.
Pržite ih u velikoj količini vrelog ulja da dobiju na volumenu i porumene.
Ocedite ih na kuhinjskom ubrusu i posolite.
Poslužite pržene pice sa pršutom i sirom squacquerone posutim narendanom korom.