Kafica i klopica: K2 u Vrbasu od sendviča pravi mala remek-dela
Kada uđete u ovaj lokal, otvoren ovog proleća, vidi se da su ženske ruke zaslužne za ovaj projekat. K2 kafica i klopica - počevši od naziva, preko ...
pročitaj jošSvaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesionalne gastronomske javnosti. Chef Puškar je svakako jedna od najznačajnijih figura srpske moderne kuhinje.
Mada će on, skromno, reći da njegova kuhinja samo oplemenjuje tradicionalna jela iz balkanskog regiona i svojim delovanjem želi da nas podseti da je Balkan jedna velika kulinarska regija koju povezuju slični sastojci i recepti.
Lipa Street Food je počeo da radi na popularnoj letnjoj destinaciji, pored živopisnog centra kulture Silosi.
View this post on Instagram
Ovo novo mesto za sve ljubitelje hrane i opuštene atmosfere donosi, u skladu sa filozofijom NBC, spoj tradicionalnih balkanskih ukusa i modernih tehnika pripreme sa fokusom na korišćenju lokalnih proizvoda i podršci domaćim proizvođačima.
Meni Lipa Street Food-a uključuje neka od popularnih jela iz bistroa Iva i restorana Tisa New Balkan Cuisine.
Pored potaža, tu su: hrskave heljdine rolnice sa mladim sirom, MadMed medom i karamelizovanim orasima kao savršeni primer kako se lokalna proizvodnja integriše u svako jelo.
View this post on Instagram
Med dolazi iz košnica MadMed-a smeštenih upravo na prostoru Silosa, što dodatno naglašava povezanost sa lokalnom zajednicom.
Gosti će moći da biraju između cepkane junetine, svinjske potrbušine i bukovače. Vikendom će posetioci moći da uživaju u specijalnim menijima, uključujući proizvode iz partnerskog Žara Mountain Food koncepta, poznatog po vrhunskoj hrani sa Tare.
Glavni chef u Lipi je Nemanja Milanović, kuvar Žara šumskog bara, a na pitanje šta su želeli da postignu novim projektom iz New Balkan Cuisine kažu:
– Otvaranje Lipa Street Food-a predstavlja poseban trenutak za nas, jer verujemo da je street food savršen način da prenesemo vrednosti New Balkan Cuisine filozofije. Kroz ovaj koncept, imamo priliku da predstavimo balkanske ukuse na moderan i pristupačan način, koristeći lokalne proizvode. Partnerstvo sa Silosima je prirodan korak za nas, jer delimo iste vrednosti – podršku lokalnim proizvođačima i jačanje zajednice. Silosi su mesto gde kreativnost i zajedništvo cvetaju, što je u savršenom skladu sa našom filozofijom.
Na kraju bi samo dodali da su Silosi savršeno mesto za opuštanje, jer utisak je da tamo vreme teče sporije, hrana se jede polako i uživa se u svakom zalogaju i trenutku.
Lipa Street Food
Silosi, Beograd
Radno vreme: uto-pet 16.00-22.00, sub – nedelja 11.00-22.00
IG @lipa.street.food