
Sve popularnija u Italiji, pizza bez kvasca osvaja i ljubitelje comfort fooda i street fooda širom Evrope. U nastavku saznajte zašto je ovaj milanski trend tj. lagan i hrskav zalogaj, bogat ukusom, postao simbol modernog uživanja u hrani.
Milano, grad mode, dizajna i gastronomskih inovacija, dom je jedinstvenog kulinarskog koncepta koji je promenio način na koji doživljavamo picu, oblikujući jednako ukusan zalogaj koji se jednostavno zove – pizza bez kvasca. Zahvaljujući restoranima poput AmaMi i AmaMi Ancora, ovaj trend prerasta u novi standard savremene italijanske kuhinje, praveći savršen spoj nasleđa stare škole, estetike i zdravijeg pristupa hrani.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Ono što izdvaja ovu picu jeste posebno testo, napravljeno bez ijednog grama kvasca. Lagano, hrskavo i lako svarljivo, testo se priprema od mešavine vrhunskih brašna – Senatore Cappelli, spelte, integralnog, konopljinog, heljdinog i „spaljenog“ brašna. Rezultat je pica koja ne opterećuje stomak, ali pruža bogat, pun ukus – savršena za urbanu publiku koja traži balans između užitka i lakoće.
Povodom desete godišnjice svog rada, milanska pizzeria-restoran AmaMi je predstavila, potpuno novi format uživanja u pici. Ove pizza rolnice, minimalističkog dizajna inspirisanog milanskim stilom, donose spoj tradicije i inovacije u svakom zalogaju.
Napravljeni od laganog testa bez kvasca i punjeni DOP suhomesnatim proizvodima, selektovanim sirevima, sezonskim povrćem i gurmanskim sosovima, pizza rolnice su zamišljene kao gastronomski simbol savremenog Milana – elegantne, praktične i ukusne.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
– Želeli smo da ponudimo nešto novo, moderno i sofisticirano, ali istovremeno autentično italijansko – objašnjavaju vlasnici, Cristiana Serafini i Mauro Rossetto, koji već deset godina neguju kulturu iskrenog gostoprimstva i kulinarske jednostavnosti.
Osim inovativnih pica, AmaMi je lansirao i brunch meni koji kombinuje mediteransku svežinu i moderni all-day dining koncept. Od focaccie bez kvasca sa ruzmarinom, do omleta, humusa, lososa i zanatskih deserata rađenih od heljdinog i bademovog brašna. Svako jelo naglašava filozofiju čiste hrane bez suvišnih dodataka.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Pizza bez kvasca, širom evropskih gradova, (p)ostaje simbol savremenog, svesnog odabira zdravog načina ishrane i sinonim za inovaciju u gastronomiji. Lagana, moderna i vizuelno prepoznatljiva. Za restorane i pizzerije koje prate trendove, koncept pizze bez kvasca predstavlja siguran i isplativ spoj kvaliteta, estetike i održivog pristupa ishrani.
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.