Pretraga
Trend 13.11.2025

Pizza bez kvasca – ozbiljan zaokret u ponudi modernih restorana

Nataša Stevanović
pizza bez kvasca
Izvor: Facebook//ristoranteAmami

Sve popularnija u Italiji, pizza bez kvasca osvaja i ljubitelje comfort fooda i street fooda širom Evrope.  U nastavku saznajte zašto je ovaj milanski trend tj. lagan i hrskav zalogaj, bogat ukusom, postao simbol modernog uživanja u hrani.

Milano, grad mode, dizajna i gastronomskih inovacija, dom je jedinstvenog kulinarskog koncepta koji je promenio način na koji doživljavamo picu, oblikujući jednako ukusan zalogaj koji se jednostavno zove – pizza bez kvasca. Zahvaljujući restoranima poput AmaMi i AmaMi Ancora, ovaj trend prerasta u novi standard savremene italijanske kuhinje, praveći savršen spoj nasleđa stare škole, estetike i zdravijeg pristupa hrani.

Pizza bez kvasca – novi trend u ugostiteljstvu

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели AmaMi (@amamiristorante)

Ono što izdvaja ovu picu jeste posebno testo, napravljeno bez ijednog grama kvasca. Lagano, hrskavo i lako svarljivo, testo se priprema od mešavine vrhunskih brašna – Senatore Cappelli, spelte, integralnog, konopljinog, heljdinog i „spaljenog“ brašna. Rezultat je pica koja ne opterećuje stomak, ali pruža bogat, pun ukus – savršena za urbanu publiku koja traži balans između užitka i lakoće.

Amami Ancora – popularno mesto za pizzu bez kvasca

Povodom desete godišnjice svog rada, milanska pizzeria-restoran AmaMi je predstavila, potpuno novi format uživanja u pici. Ove pizza rolnice, minimalističkog dizajna inspirisanog milanskim stilom, donose spoj tradicije i inovacije u svakom zalogaju.

Napravljeni od laganog testa bez kvasca i punjeni DOP suhomesnatim proizvodima, selektovanim sirevima, sezonskim povrćem i gurmanskim sosovima, pizza rolnice su zamišljene kao gastronomski simbol savremenog Milana – elegantne, praktične i ukusne.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели AmaMi (@amamiristorante)

– Želeli smo da ponudimo nešto novo, moderno i sofisticirano, ali istovremeno autentično italijansko – objašnjavaju vlasnici, Cristiana Serafini i Mauro Rossetto, koji već deset godina neguju kulturu iskrenog gostoprimstva i kulinarske jednostavnosti.

Osim inovativnih pica, AmaMi je lansirao i brunch meni koji kombinuje mediteransku svežinu i moderni all-day dining koncept. Od focaccie bez kvasca sa ruzmarinom, do omleta, humusa, lososa i zanatskih deserata rađenih od heljdinog i bademovog brašna. Svako jelo naglašava filozofiju čiste hrane bez suvišnih dodataka.

Pizza bez kvasca – novi klasik italijanskog urbanog ukusa

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели AmaMi (@amamiristorante)

Pizza bez kvasca, širom evropskih gradova, (p)ostaje simbol savremenog, svesnog odabira zdravog načina ishrane i sinonim za inovaciju u gastronomiji. Lagana, moderna i vizuelno prepoznatljiva. Za restorane i pizzerije koje prate trendove, koncept pizze bez kvasca predstavlja siguran i isplativ spoj kvaliteta, estetike i održivog pristupa ishrani.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.