
U prodaji je novi broj magazina LA CUCINA ITALIANA! Radost leta na stolu!
U razgovoru sa šefom Davidom Šimunićem, maestrom iz restorana Salon 1905, koji je u Gault&Millau vodiču za Srbiju proglašen za Šefa budućnosti,...
pročitaj jošVila Gospava je ogledalo želje njenih vlasnika da stvore prostor visokog stila koji odiše luksuzom i komforom. Ambijent je autentična slika glamurozne rustike.
To je raskoš koja se ne posmatra kroz izlog kao nešto daleko, nedodirljivo i nedosanjano. Naprotiv. To nije hladna muzejska klasika već enterijer koj budi osećaj bliskosti i pripadnosti. Poreklo samog imena za ovu vilu, sagradjenu davne 1939.godine, otkriva tu specifičnu alhemiju. Gospava, to staro srpsko ime nosila je majka vlasnika današnje vile.
Iako u potpunosti renovirana po najvišim standardima modernog doba vila čuva sponu sa prohujalim vremenima, sa osvedočenim vrednostima u čijim temeljima je bezgranična ljubav. Ime vile ukazuje na tu vezu koja gradi most izmedju prošlosti i sadašnjosti.
Danas, 15. oktobra u Vili Gospavi u ulici Koste Glavinića broj 3, vas čeka decentni jadranski meni:
* Riblji pâté
* Salata od jadranske hobotnice
* Istarski brodet
* Brancin na žaru sa sotiranim povrćem i baby spanaćem
* Kolač od pomorandže
Najveći srpski grad izvan Srbije je od 1. aprila bogatiji za restoran u kojem će naša dijaspora, ali i svi ostali gastroljupci moći da uživaju u uk...
pročitaj jošFresca Dorćol je nova stanica na beogradskoj mapi ukusa koja spaja italijanski senzibilnost, lokalne namirnice i moderan pristup svakodnevnom hedon...
pročitaj jošU savremenom ugostiteljstvu, svaki detalj pravi razliku. Toalet u restoranu više nije samo funkcionalan prostor, već produžena pažnja koja se posve...
pročitaj još