Da se upornost, istrajnost i rizik isplate najbolje se vidi u slučaju jedne mlade žene Jelene Disić. Naime, ona je, uz pomoć dva prijatelja, usred epidemije korone otvorila kafić VeZa. Ovaj jedinstveni kafić koji se nalazi u Beogradu je prvi veganski low waste kafić u Srbiji.
“Vegan znači da nemamo nijedan proizvod koji je nastao eksploatacijom životinja i koji je životinjskog porekla, a low waste znači da se trudimo da iza sebe ostavimo što je moguće manje otpada”, kaže Jelena, a na pitanje koliko je otvaranje ovakvog ugostiteljskog objekta bio rizik rekla je:
“Mislim da je sam rizik pokrenuti biznis u kome nemaš iskustva, ali sve se nauči kad to radiš sa ljubavlju i za viši cilj. Situacija sa pandemijom jeste dodatno uzdrmala sve, ali mislim da se za sad dobro snalazimo. Od ideje do realizacije trebalo nam je 7 meseci, naporno smo radili, ali se isplatilo. Ideja je nastala u novembru 2019., otvaranje kafića je bilo planirano za mart. Ali nažalost zbog tadašnje situacije morali smo da ga pomerimo za jun. Koliko nam je situacija sa pandemijom odmogla, toliko nam je i pomogla jer nam je ostavila dodatni prostor za razmatranje nekih ideja i biznis modela”.
Post Views: 5.574
AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ
IZVOR: BIZLIFE
FOTO: PRIVATNA ARHIVA