Restorani sa tradicionalnim i autentičnim jelima Srbije
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročit...
pročitaj jošRestoran Barik predstavlja savršeno mesto za uživanje u vrhunskoj nacionalnoj kuhinji koju karakteriše moderna priprema. Posetite ovo mesto i uverite se i sami!
Izvan pretrpanog i bučnog prestoničkog jezgra, na obodu Košutnjaka u pravcu Vidikovca, smestio se restoran nacionalne kuhinje sa modernom notom – Barik.
Mesto za opuštanje i uživanje koje u redizajniranom ambijentu spremno dočekuje goste svojim einterijerom spaja toplinu drveta i elegantne i oštre linije.
Restoran je prostran i sa svih strana osvetljen prirodnom svetlošću. Barikova bašta je kapaciteta 100 mesta, a tu je i prostor za decu. Iz ove oaze zadovoljstva garantuju da će i najveći hedonisti kod njih pronaći nešto za sebe.
Iz kuhinje pred goste izlaze ukusni specijaliteti odlično upareni sa najfinijim vinima i rakijama.
Sa jelovnika goste najčešće privuku bftek u začinskom ulju, teletina ispod sača, teleći kotlet, jagnjetina, tatar biftek, grilovani miročki sir, rolovana piletina, leskovački uštipci, ledene kocke, tri leće i prava rapsodija ukusa, krempita.
Pušenje u lokalu je dozvoljeno. Izdvojen deo za nepušače.
Lignje na žaru
Ukus Mediterana, miris mora i dosta ljubavi su trio koji osvaja vašu dušu a i stomak.
View this post on Instagram
Miročki sir, takozvani / škripavac / zvanično spada u najbolje sireve sveta.
Ovaj delikates svoj najbolji ukus dostiže grilovanjem. Tada korica postaje hrskava, a iznutra ostaje mekan.
View this post on Instagram
Rolovana piletina servirana na pire krompiru
Dobrodošli u carstvo tradicionalnih balkanskih jela. Sigurni smo da nećete ostati ravnodušni na ono što vam serviramo.
View this post on Instagram
Krempita
Kremasta a hrskava, prava rapsodija za vaša nepca.
View this post on Instagram
ADRESA: KNEZA VIŠESLAVA 124, BEOGRAD
IG @RESTORANBARIK
TEL. +381 63 222 118
RADNO VREME: 08.00-24.00
U Srbiji postoje dve privredne oblasti koje svrstavamo u sezonske. Na prvom mestu je ugostiteljstvo, na drugom građevina. Ugostitelji su u potrazi ...
pročitaj jošPistaći su danas planetarno popularni, što zbog svog ukusa, a još više zbog svestranosti. Ovo je bilo dovoljno da Mattia Michelangeli, mladi chef s...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj još