Novosadski restoran Kod fazana 1822 danas radi u novom ruhu
Prvi restoran koji se spominje u arhivskoj građi Novog Sada je gostiona Kod fazana, i to 1822. godine. Iako se veruje da je restoran počeo sa radom...
pročitaj jošViše nije upitno gde ćete u Beogradu probati ili odakle odneti pravo, hrskavo praseće ili jagnjeće pečenje. Odgovor leži u centru grada, tačnije na Vračaru, u lokalu br. 28, pod nazivom “Šalovića pečenje”, na obodu Kalenić pijace, nadomak opštine.
U “Šalovića pečenje”, direktno iz porodične pečenjare iz Čačka, stiže najkvalitetnije probrano meso, pripremljeno po tradicionalnom receptu koji se praktikuje još od… a finalna obrada je tajna.
Čisto, strogo kontrolisano meso, dovoljno mekano, a sa druge strane hrskavih korica i začinjeno taman za svačiji ukus, možete probati na licu mesta premda je od skoro ispred objekta postavljena komforna bašta. Za one koi su u žurbi ili koji žele da se počaste u toplini doma, ljubazna ekipa brzo će zapakovati najbolje komade za poneti. Naravno da meso prate i druge đakonije tako da u ovom raju za ljubitelje pečenja možete probati i druge domaće proizvode poput fenomenalnih sireva, kajmaka, pravih duvan i običnih čvaraka, rena, soseva itd.
Police krase i drugi fantastični suhomesnati proizvodi takođe sa domaćih imanja. “Samo probrano i najbolje!”- parola je kojom se vode vlasnici ovog simpatičnog i ušuškanog objekta koji odiše tradicijom i elegancijom.
Što se pića tiče, u ponudi je vrhunska rakija od kajsije koju pripremaju domaćini a pored nje su i druge sjajne etikete. Kompromisa nema ni u izboru vina tako da će se gosti obradovati fenomenalnim srpskim proizvodima.
Pravi poznavaoci će odmah prepoznati kvalitet i posvećenost. Usluga je izuzetna a zaposleni su uvek voljni za komunikaciju sa kupcima kako bi ih posavetovali ili pomogli u odabiru namirnica.
“Od malih nogu želja mi je bila da jednog dana imamo kutak koji će dugoročno plasirati najbolje pečenje i koji će predstavljati porodičnu tradiciju. Brat i ja nastavili smo ono što je s ljubavlju započeo naš deda i ponosni smo na to. Sam naziv nastao je upravo zbog dede koji je bio izuzetno veseo čoveki stalno se šalio. Mesto u kom je živeo ponelo je naziv Šalovići, upravo zbog njegovih šala a onda je logično zašto smo zadržali to ime. Ukazala se prilika da beograđanima podarimo parče našeg nasleđa što smo prihvatili sa ogromnim zadovoljstvom i rezultat je već vidljiv. Mogu samo da kažem neka kvalitet govori dalje umesto nas.” – istakao je jedan od vlasnika gosp. Nenad Andrić
Adresa: Njegoševa, Kalenić pijaca, lokal 28
Radno vreme: utorak-nedelja 08-16h
Kontakt telefoni: 062/403-070, 062/403-080
E-mail: [email protected]
Restoran korejske kuhinje - Aigo je stekao pažnju Beograđana svojom izuzetno autentičnom ponudom ukusa ove azijske kuhinje. ...
pročitaj jošU Madridu je juče objavljena evropska lista 50 Top Pizza, za pizzerie koje obuhvataju evropske zemlje osim Italije. Na 50 Top Pizza listu i Pietra...
pročitaj jošVrhunski gurmanski užitak u formi sendviča nudi beogradski Sandwich & Co. Brojne kvalitetne kombinacije poput pršute, bri sira i breskve i send...
pročitaj još