Šalovića pečenje – spoj ukusa, tradicije i elegancije
27.07.2023 Street Food

Šalovića pečenje – spoj ukusa, tradicije i elegancije

Više nije upitno gde ćete u Beogradu probati ili odakle odneti pravo, hrskavo praseće ili jagnjeće pečenje. Odgovor leži u centru grada, tačnije na Vračaru, u lokalu br. 28, pod nazivom “Šalovića pečenje”, na obodu Kalenić pijace, nadomak opštine.

Šalovića pečenje: Direktno iz porodične pečenjare iz Čačka

U “Šalovića pečenje”, direktno iz porodične pečenjare iz Čačka, stiže najkvalitetnije probrano meso, pripremljeno po tradicionalnom receptu koji se praktikuje još od… a finalna obrada je tajna.

Šalovića pečenje – spoj ukusa, tradicije i elegancije

Čisto, strogo kontrolisano meso, dovoljno mekano, a sa druge strane hrskavih korica i začinjeno taman za svačiji ukus, možete probati na licu mesta premda je od skoro ispred objekta postavljena komforna bašta. Za one koi su u žurbi ili koji žele da se počaste u toplini doma, ljubazna ekipa brzo će zapakovati najbolje komade za poneti. Naravno da meso prate i druge đakonije tako da u ovom raju za ljubitelje pečenja možete probati i druge domaće proizvode poput fenomenalnih sireva, kajmaka, pravih duvan i običnih čvaraka, rena, soseva itd.

Šalovića pečenje – spoj ukusa, tradicije i elegancije

Police krase i drugi fantastični suhomesnati proizvodi takođe sa domaćih imanja. “Samo probrano i najbolje!”- parola je kojom se vode vlasnici ovog simpatičnog i ušuškanog objekta koji odiše tradicijom i elegancijom.
Što se pića tiče, u ponudi je vrhunska rakija od kajsije koju pripremaju domaćini a pored nje su i druge sjajne etikete. Kompromisa nema ni u izboru vina tako da će se gosti obradovati fenomenalnim srpskim proizvodima.

Šalovića pečenje – spoj ukusa, tradicije i elegancije

Pravi poznavaoci će odmah prepoznati kvalitet i posvećenost. Usluga je izuzetna a zaposleni su uvek voljni za komunikaciju sa kupcima kako bi ih posavetovali ili pomogli u odabiru namirnica.

“Od malih nogu želja mi je bila da jednog dana imamo kutak koji će dugoročno plasirati najbolje pečenje i koji će predstavljati porodičnu tradiciju. Brat i ja nastavili smo ono što je s ljubavlju započeo naš deda i ponosni smo na to. Sam naziv nastao je upravo zbog dede koji je bio izuzetno veseo čoveki stalno se šalio. Mesto u kom je živeo ponelo je naziv Šalovići, upravo zbog njegovih šala a onda je logično zašto smo zadržali to ime. Ukazala se prilika da beograđanima podarimo parče našeg nasleđa što smo prihvatili sa ogromnim zadovoljstvom i rezultat je već vidljiv. Mogu samo da kažem neka kvalitet govori dalje umesto nas.” – istakao je jedan od vlasnika gosp. Nenad Andrić

Šalovića pečenje – spoj ukusa, tradicije i elegancije

Šalovića pečenje: Kontakt

Adresa: Njegoševa, Kalenić pijaca, lokal 28
Radno vreme: utorak-nedelja 08-16h
Kontakt telefoni: 062/403-070, 062/403-080
E-mail: [email protected]

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: ŠALOVIĆA PEČENJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije