Predstavljamo: Magazin Cafe Bar & Restoran za mart
Izašao je novi broj magazina Cafe Bar & Restoran, a pred vama je samo delić sadržaja koji smo pripremili. Cafe Bar & Restoran predstavlja ...
pročitaj jošKoji su najbolji srpski restorani u prošlog godini je pitanje kojim se ovih dana bavio i Michelinov vodič, ali po prvi put nagrade su dodeljene od strane srpskog žirija. Prvi put u Beogradu u organizaciji Color Media Communications i Food Talk konferencije dodeljene su TASTE AWARDS 2023 – nacionalne nagrade za kvalitet u oblasti hrane.
Nagrade su dodeljene u 22 kategorije, a o laureatima je odlučivao stručni žiri, u sledećem sastavu, Duška Jovanić, novinarka i kolumnistkinja; Dimitrije Acevski, chef; Goran Kovačević, chef; Krešimir Macan, PR ekspert, Zagreb; Milorad Stošljević, Mile Pica, ugostitelj, Novi Sad; Marija Radulović, Hrvatska privredna komora u Beogradu; Irena Brajović, Confindustria; Maja Petrović, Vitki gurman; Igor Luković, vinski stručnjak i novinar; Svetislav Stojanović, glavni urednik magazina “Cafe, Bar & Restoran”.
Nagradu u kategoriji Najbolji restoran (Fine dining) osvojio je restoran “Homa” iz Beograda, u ime restorana nagradu je primio Vlastimir Puhalo, suvlasnik restorana. Nagradu mu je, na ceremoniji dodele nagrada, uručila Duška Jovanić, članica ovogodišnjeg Žirija.
Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji Internacionalne kuhinje dobio je restoran “Cveće zla”, u ime restorana nagradu je primio Vladimir Melentijević, a nagradu mu je dodelio Svetislav Stojanović, član Žirija.
Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji srpske nacionalne kuhinje osvojila je Vinska kuća Kovačević iz Iriga, u ime dobitnika nagradu je primila Jovana Stojković, menadžerka restorana. Nagradu, na ceremoniji dodele nagrada, uručila je Danijela Veljović iz Turističke organizacije Srbije.
Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji italijanske kuhinje dobio je restoran “La Pista” sa Kopaonika. U ime restorana nagradu je primio Aleksandar Novitović, Director of Food & Beverage restorana, nagradu mu je uručila slikarka Gala Čaki.
Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji klub ili kabare dobio je Cabaret “Lafayette” iz Beograda. Nagradu su primili Goran Ivančević, F&B direktor restorana i Aleksandar Stošić, Executive chef restorana, dok im je nagradu uručio ambasador Meksika u Srbiji njegova ekselencija Karlos Feliks Korona.
Specijalnu nagrade za porodični restoran sa najdužom tradicijom osvojila je kafana “Kod Mira”. Robert Čoban, predsednik Color Press grupe uručio je nagradu Predragu Matoviću, vlasniku restorana.
Danijela Tešić je 2022. godine dotakla zvezdano nebo kada je dobila prvu Michelinovu zvezdicu za sommeliera u istoriji Dubaija. Ova talentovana mla...
pročitaj jošZaista su neobični putevi Gospodnji. Mladi Aleksandar Todorović, rodom iz Gornjeg Milanovca, odlazi u Francusku, zemlju vina, hedonizma i mnogih dr...
pročitaj jošPrvi restoran koji se spominje u arhivskoj građi Novog Sada je gostiona Kod fazana, i to 1822. godine. Iako se veruje da je restoran počeo sa radom...
pročitaj još