Restorani sa tradicionalnim i autentičnim jelima Srbije
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročit...
pročitaj jošKoji su najbolji srpski restorani u prošlog godini je pitanje kojim se ovih dana bavio i Michelinov vodič, ali po prvi put nagrade su dodeljene od strane srpskog žirija. Prvi put u Beogradu u organizaciji Color Media Communications i Food Talk konferencije dodeljene su TASTE AWARDS 2023 – nacionalne nagrade za kvalitet u oblasti hrane.
Nagrade su dodeljene u 22 kategorije, a o laureatima je odlučivao stručni žiri, u sledećem sastavu, Duška Jovanić, novinarka i kolumnistkinja; Dimitrije Acevski, chef; Goran Kovačević, chef; Krešimir Macan, PR ekspert, Zagreb; Milorad Stošljević, Mile Pica, ugostitelj, Novi Sad; Marija Radulović, Hrvatska privredna komora u Beogradu; Irena Brajović, Confindustria; Maja Petrović, Vitki gurman; Igor Luković, vinski stručnjak i novinar; Svetislav Stojanović, glavni urednik magazina “Cafe, Bar & Restoran”.
Nagradu u kategoriji Najbolji restoran (Fine dining) osvojio je restoran “Homa” iz Beograda, u ime restorana nagradu je primio Vlastimir Puhalo, suvlasnik restorana. Nagradu mu je, na ceremoniji dodele nagrada, uručila Duška Jovanić, članica ovogodišnjeg Žirija.
Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji Internacionalne kuhinje dobio je restoran “Cveće zla”, u ime restorana nagradu je primio Vladimir Melentijević, a nagradu mu je dodelio Svetislav Stojanović, član Žirija.
Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji srpske nacionalne kuhinje osvojila je Vinska kuća Kovačević iz Iriga, u ime dobitnika nagradu je primila Jovana Stojković, menadžerka restorana. Nagradu, na ceremoniji dodele nagrada, uručila je Danijela Veljović iz Turističke organizacije Srbije.
Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji italijanske kuhinje dobio je restoran “La Pista” sa Kopaonika. U ime restorana nagradu je primio Aleksandar Novitović, Director of Food & Beverage restorana, nagradu mu je uručila slikarka Gala Čaki.
Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji klub ili kabare dobio je Cabaret “Lafayette” iz Beograda. Nagradu su primili Goran Ivančević, F&B direktor restorana i Aleksandar Stošić, Executive chef restorana, dok im je nagradu uručio ambasador Meksika u Srbiji njegova ekselencija Karlos Feliks Korona.
Specijalnu nagrade za porodični restoran sa najdužom tradicijom osvojila je kafana “Kod Mira”. Robert Čoban, predsednik Color Press grupe uručio je nagradu Predragu Matoviću, vlasniku restorana.
U Srbiji postoje dve privredne oblasti koje svrstavamo u sezonske. Na prvom mestu je ugostiteljstvo, na drugom građevina. Ugostitelji su u potrazi ...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošMesto od kog nikada niste videli neobičnije, a ni lepše. Već na prilasku ovom objektu smeštenom usred šume, ispod Batinskog mosta, gde Dunav mirno ...
pročitaj još