Taste Awards 2023
16.12.2023 Restoran

Taste Awards: Najbolji srpski restorani u 2023.

Koji su najbolji srpski restorani u prošlog godini je pitanje kojim se ovih dana bavio i Michelinov vodič, ali po prvi put nagrade su dodeljene od strane srpskog žirija. Prvi put u Beogradu u organizaciji Color Media Communications i Food Talk konferencije dodeljene su TASTE AWARDS 2023 – nacionalne nagrade za kvalitet u oblasti hrane.

Desetočlani žiri je dodelio 22 nagrade

Nagrade su dodeljene u 22 kategorije, a o laureatima je odlučivao stručni žiri, u sledećem sastavu, Duška Jovanić, novinarka i kolumnistkinja; Dimitrije Acevski, chef; Goran Kovačević, chef; Krešimir Macan, PR ekspert, Zagreb; Milorad Stošljević, Mile Pica, ugostitelj, Novi Sad; Marija Radulović, Hrvatska privredna komora u Beogradu; Irena Brajović, Confindustria; Maja Petrović, Vitki gurman; Igor Luković, vinski stručnjak i novinar; Svetislav Stojanović, glavni urednik magazina “Cafe, Bar & Restoran”.

Taste Awards

Taste Awards 2023: Duška Jovanić i Vlastimir Puhalo

Taste awards: Najbolji fine dining restoran

Nagradu u kategoriji Najbolji restoran (Fine dining) osvojio je restoran “Homa” iz Beograda, u ime restorana nagradu je primio Vlastimir Puhalo, suvlasnik restorana. Nagradu mu je, na ceremoniji dodele nagrada, uručila Duška Jovanić, članica ovogodišnjeg Žirija.

Taste Awards 2023

Taste Awards 2023: Vladimir Melentijević i Svetislav Stojanović

Taste awards: Najbolji restoran internacionalne kuhinje

Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji Internacionalne kuhinje dobio je restoran “Cveće zla”, u ime restorana nagradu je primio Vladimir Melentijević, a nagradu mu je dodelio Svetislav Stojanović, član Žirija.

Taste Awards Vinska kuća Kovačević

Taste Awards 2023: Jovana Stojković i Danijela Veljović

Taste awards: Najbolji restoran srpske nacionalne kuhinje

Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji srpske nacionalne kuhinje osvojila je Vinska kuća Kovačević iz Iriga, u ime dobitnika nagradu je primila Jovana Stojković, menadžerka restorana. Nagradu, na ceremoniji dodele nagrada, uručila je Danijela Veljović iz Turističke organizacije Srbije.

Taste Awards: La Pista Kopaonik

Taste Awards 2023: Aleksandar Novitović i Gala Čaki

Taste awards: Najbolji italijanski restoran

Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji italijanske kuhinje dobio je restoran “La Pista” sa Kopaonika. U ime restorana nagradu je primio Aleksandar Novitović, Director of Food & Beverage restorana, nagradu mu je uručila slikarka Gala Čaki.

Taste Awards Lafajet

Taste Awards 2023: Goran Ivančević i Aleksandar Stošić sa ambasadorom Meksika Karlosom Feliksom Koronom

Taste awards: Najbolji klub ili kabare

Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji klub ili kabare dobio je Cabaret “Lafayette” iz Beograda. Nagradu su primili Goran Ivančević, F&B direktor restorana i Aleksandar Stošić, Executive chef restorana, dok im je nagradu uručio ambasador Meksika u Srbiji njegova ekselencija Karlos Feliks Korona.

Taste Awards: Kafana Kod Mira

Taste Awards 2023: Predrag Matović i Robert Čoban

Taste awards: Specijalna nagrada za porodični restoran sa najdužom tradicijom

Specijalnu nagrade za porodični restoran sa najdužom tradicijom osvojila je kafana “Kod Mira”. Robert Čoban, predsednik Color Press grupe uručio je nagradu Predragu Matoviću, vlasniku restorana.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: COLOR MEDIA COMMUNICATIONS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije