Naled Ukusi Srbije grupna fotka
10.09.2023 Food

Ukusi Srbije i inovacije obojile septembarski susret NALED-a (FOTO GALERIJA)

Uživanje u ukusima Srbije i proglašenju najčlanova NALED-a za 2023. su pored najave nove reformske sezone i ideja za bolje sutra obeležili tradicionalni Septembarski susret članova i partnera NALED-a.

Ukusi Srbije su obojili i osvojili gotovo 1.000 zvanica na Belom dvoru

Nj.K.V. princ Aleksandar II Karađorđević je prvi pozdravio prisutne, a zatim je predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladislav Cvetković nazdravio za 17 uspešnih rada organizacije. Ministar građevinarstva Goran Vesić je ispred Vlade pozdravio prisutne rečima da mu je drago što je u društvu najboljih, društvu vizionara i inovatora koji čine da Srbija bude što bolje i uređenije mesto za privredni rast i život građana. Ispred generalnog pokrovitelja susreta govorio je Aleksandar Jakovljević, generalni direktor kompanije Philip Morris za Jugoistočnu Evropu.

Chef Milan Čotra

Chef Milan Čotra

Ukusi Srbije su bili hit večeri

Veče na Belom dvoru obeležila je i posebna saradnja sa hotelom Hyatt koji je od autentičnih ukusa i sastojaka iz 18 gradova i opština napravio posebna jela. Šef kuhinje Milan Čotra preporučio je svoje gostima svoje favorite i pozvao ih da glasaju u Gastro kvizu.
Najveći broj glasova osvojila je jagnjetina u mleku od rena iz Istočne Srbije, a za najbolje predjelo i desert proglašeni su pita banica iz Centralne i Južne Srbije i kolač od malina iz Zapadne Srbije.

Svečano zaključenje Susreta krunisano je uručivanjem tradicionalne nagrade Najčlan. Ovogodišnje priznanje dodeljeno je za izuzetan doprinos razvoju organizacije i članstva, jačanju ugleda i promociji zajedničkih vrednosti NALED-a po odluci Upravnog odbora, a na predlog Izvršne kancelarije. Izvršna potpredsednica Hisense Europe Stanka Pejanović, predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen i dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Nedeljko Tica, poneli su ovogodišnje titule Najčlanova NALED-a u konkurenciji od preko 300 kompanija, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: NALED

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije