Chef Ana Roš je sa svojom ekipom pripremila nove gastronomske užitke za sve one koji posete njen restoran Hiša Franko.
Nakon zimskog odmora, Hiša Franko ponovo radi i chef Ana Roš je predstavila novi jelovnik. Hiša Franko je prošle godine dobila treću Michelinovu zvezdicu za jelovnik 50 nijansi života i tako postala prvi slovenački i regionalni restoran ovenčan sa ovim priznanjem.
Chef Ana Roš je nastavila nesmanjenim tempom da radi i pod njenim vođstvom odnedavno radi i bistro Jaz. Ipak, svi su očekivali novi, prolećni meni i konačno smo ga dočekali.
50 Nijansi Crvene, kako glasi naziv jelovnika nastavlja Aninu strast za kuhanjem, prirodom i umetnosti. Crvena je i boja sale u restoranu, a jelovnik počinje prepeličijim jajim, kavijarom i povrćem iz bašte. Nastavlja se salatom od morskih plodova sa bundevom i sendvičem od divljeg bilja sa sušenim voćem.
Na meniju su ostali klasici koji su proslavili Hišu Franku te su tu beignet punjen dimljenim sirom i pastrmkom, kao i krompir kuvan u senu sa kiselim mlekom. Jelovnik je naravno obojen zelenilom, kako i dolikuje ranom proleću, te je puno graška, sremuša, spanaća, a u sredini su se smestile različite paste i jedan orzoto sa divljim šparglama i crnim tartufima. Taljolini su upareni sa školjkama i lubenicom, a pastrmka je dobila poseban odeljak.
Deserti su oduvek bili glavni aduti Hiše Franko. U novim poslasticama se kao sastojci pojavljuju šargarepa, batat, lokalni sirevi i med, a za kraj tu su i jagode i semenke bundeve.
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.