Chef Nenad Živković vodi vas na kulinarsko putovanje: Nazad u budućnost
Industrijalizacija proizvodnje hrane dovela je do situacije u kojoj je inovacija često ograničena na menje varijacije na već postojeće teme. U d...
pročitaj jošPriznati francuski chef Guillaum Iskandar je donedavno vodio kuhinju restorana Langouste, koji je pod njegovim vođstvom uvršten u Michelinov vodič, od 2021. kada je Srbija prvi put osvanula u ovom gastronomskom visokom društvu.
Chef Iskandar je početkom ove godine napustio Srbiju, chef Marko Đerić je preuzeo komandnu palicu u restoranu Langouste i bilo je pitanje gde će svoju karijeru nastaviti francuski chef. Iako je bilo za očekivati da će se vratiti u Francusku, on je ipak odabrao da to bude Crna Gora. Naime, chef Iskandar će 1. juna predstaviti svoje umeće u restoranu Mudra Art Cuisine koji se nalazi na obali Bokokotorskog zaliva.
View this post on Instagram
Koncept chefa Iskandara je uvek bio vezan za lokalne ukuse i namirnice koje pakuje u fine dining format. Pored vizije, otvoren je za sve tehnike raznih svetskih kuhinja uz oslanjanje na klasičnu francusku kuhinju. Sve to je implementirao u vlastiti restoran Garance koji je u Parizu vodio do 2018., koji je bio ovenčan Michelinovom zvezdicom. Ne sumnjamo da će i u novom radnom okruženju oduševljavati goste, a nama niko ne može zabraniti da se nadamo da ćemo ga ponovo videti u srpskoj prestonici.
Chef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošNikola Šorak, jedan od najtalentovanijih kuvara koje Srbija trenutno ima, priprema se ovih dana za Međunarodno takmičenje San Pellegrino Young Chef...
pročitaj jošU septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj još