Tradicionala 2025 naslovna
23.05.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Kod deda Stavre, Pečenjara MB, Era srpska kuća

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije

Najbolji restoran tradicionalne kuhinje Srbije

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa prva tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

1. PEČENJARA KOD DEDA STAVRE
Surčinska 189, Ledine, Novi Beograd
Radno vreme: 08.00-23.00

Iako se iz naziva može zaključiti da se radi o pečenjari, jelovnik prepun mezetluka će zadovoljiti sve gurmane, dok se o prasetini ispredaju legende.

  • Kačamak sa sirom i slaninom
  • Deda Stavrin đevrek
  • Jagnjeća džigerica na deda Stavrin način
  • Pihtije od tri vrste mesa
  • Fileti pastrmke iz pušnice
  • Praseće i jagnjeće pečenje
  • Babina šljiva, pita s jabukama i kolač s makom

2. RESTORAN MB
Svetolika Rankovića 11v, Vlaška, Mladenovac
Radno vreme: 07.00-23.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RestoranMB (@restoran_mb_mladenovac)

U podnožju Kosmaja služi se nadaleko poznata vruća jagnjetina pečena na bukovom drvetu, kao i praseće pečenje i poznati ukusi domaće kuhinje.

  • Jagnjeće i praseće pečenje
  • Džigerica na žaru
  • Ćevapčići
  • Ribić na kajmaku
  • Juneći repovi
  • Dugo pečena MB rebarca
  • Tanjir sitnih kolača, orasnice i urmašice

3. ERA SRPSKA KUĆA
Petra Martinovića 37, Beograd
Radno vreme: 11.30-22.30

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Era_srpska_kuca (@era_srpska_kuca)

Restoran koji do današnjeg dana neguje tradicionalne ukuse Zlatibora, koje je Tomislav Čumić doneo u Beograd 1968. godine.

  • Prebranac
  • Gurmanska pljeskavica
  • Rolovana punjena vešalica
  • Teletina na Erin način
  • Dimljena butkica u kupusu
  • Jagnjeće sarmice u maramici
  • Baklava i krempita

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije