koktel sa kafom
09.09.2024 Cafe Bar

Otkrijte tajne pravljenja savršenih koktela sa kafom: 5 nezaobilaznih saveta

Univerzalni espreso martini već odavno dominira kao koktel sa kafom koji zbog savršene ravnoteže između slatkog likera i gorkih kofeinskih nota pruža jedinstveno iskustvo uživaocu. Međutim, vreme je da istražimo nove koktel mogućnosti, jer postoji mnogo drugih napitaka koji zaslužuju pažnju.

Napravite najbolji koktel sa kafom. Ovih 5 saveta će vam pomoći u tome

Ako želite da svoje koktele sa kafom podignete na viši nivo, pred vama su saveti koji će vam pomoći da zablistate kao pravi miksolog.

Birajte vrhunske sastojke

Osnova svakog koktela je kvalitetan napitak, a to posebno važi za one sa kafom. Za bogatiji ukus, probajte Mr Black Cold Brew, favorit ljubitelja espreso martini koktela, koji se odlikuje intenzivnim aromama kafe.

espresso martini kokteli sa kafom

Ako više volite tekilu, Quintaliza Tekila, koja sazreva u buradima za kafu, pruža bogat ukus sa notama karamele i orašastih plodova.

Savladajte tehniku suvog mućkanja

Savršena pena je ključni element vizuelno privlačnih koktela sa kafom. Najpriznatiji svetski barmeni preporučuju tehniku suvog mućkanja za kremasti sloj na koktelu. Prvo sve sastojke promešajte sa ledom, a zatim procedite led i šejkujte napitak još jednom, bez leda, kako biste stvorili kremastu teksturu koja podiže svaki gutljaj.

Koristite espreso, a ne crnu kafu

Dok irska kafa podnosi upotrebu crne kafe, većina drugih koktela zahteva bogatstvo espresa. Crna kafa može razvodniti napitak, dok espreso pruža puniji ukus. Nespreso kapsule, posebno Ice Leggero i Ice Forte, savršene su za koktele jer su formulisane da održe intenzitet ukusa čak i kada se led topi.

Pazite na zgrušavanje

Zgrušavanje pića može uništiti savršenu teksturu koktela.

saveti za pripremu koktela sa kafom

Da biste to izbegli, obavezno ohladite kofeinsku bazu pre mešanja sa drugim sastojcima i izbegavajte mlečne proizvode koji mogu dodatno pospešiti zgrušavanje. Hladna kafa i pravilno kombinovani sastojci su ključ za postizanje savršenog ukusa.

Ne zaboravite dekoraciju

Ukrasite svoje koktele kreativno! Osim klasičnih zrna kafe, eksperimentišite sa muskatnim oraščićem, cimetom, kokosovim listićima ili dehidriranom pomorandžom. Šećerni rub na ivici čaše ili sveža kriška pomorandže ne samo da će dodati vizuelnu privlačnost, već će i osvežiti svaki gutljaj.

Uz ovih pet saveta, vaši kokteli sa kafom postaće prava umetnost, savršeno balansirani između ukusa i prezentacije.


Slične teme:
Tri recepta za aperitiki koktele! Italijanski vermut i aperol u sudaru sa rumom
Cardo bar – soft lighting, ušuškanost, izvanredni kokteli i ukusna hrana


AUTOR: Nataša Stevanović

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Freepik/freepik, prostooleh, stockking

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije