Que bella Mortadela: Nekada su ovaj delikates jeli samo bogati
Mortadela je narezak niže klase. Ovo može da izjavi samo neuki skorojević koji misli da je Italija samo pršuta i sir i čaša skupog vina. Daleko od ...
pročitaj jošHercegovačka ulica u Beogradu na vodi postaje sve življa i življa kada je gastronomska ponuda u pitanju. U proleće ove godine otvoren je Focaccia Antico Belgrade, još jedan objekat koji slavi italijansku kuhinju i umetnost življenja.
Koncept restorana se zasniva na ekskluzivnom doručku koji se sastoji od više segmenata. Prvi je hrskavi hleb sa avokado namazom i dimljenim lososom i rukolom. Drugi su ciabatte sa chorizo kobasicom i cheddar sirom, kao i sa mortadellom i pecorinom. I na kraju su u ponudi tramezzine sa tunjevinom kao i sa San Daniele pršutom i mozzarelom.
Za celodnevno uživanje tu su vam Pinse Romane koje su sve popularnije u gradu. Ovde ih pripremaju sa bresaolom, parmezanom, pelatom i kremom od pistaća, zatim sa mortadelom, paradajzom, pesto sosom i parmezanom i na kraju klasična capricciosa.
Uz ove delicije u ponudi su probrana vina, a za uveče vam preporučujemo DJ večeri uz brojne koktele od selekcije 2Tales džinova.
Focaccia Antico Belgrade
Hercegovačka 17, Belgrade Waterfront
Tel. +381 64 11 43 915
Radno vreme: 09.00-00.00
IG @focaccia_antico_belgrade
Restoran Tchaikovsky, nekada Kafana Moskva, mesto prepuno živopisnih priča, koraka znamenitih ličnosti i stvaralaštva, nalazi se u samom srcu Beogr...
pročitaj jošRestoran Magellan dobio je novo ruho i novog vlasnika, chefa Aleksandra Ilića. Uz sjajan koncept i a la carte sezonski meni, zaplovio je punim jedr...
pročitaj jošU Srbiji postoje dve privredne oblasti koje svrstavamo u sezonske. Na prvom mestu je ugostiteljstvo, na drugom građevina. Ugostitelji su u potrazi ...
pročitaj još