
Italijanski kulinarski simbol ženske lepote: Mimoza torta
Mimoza je cvet koji nam dolazi s prolećem, a Italijanke su odlučile da svoju neobičnu i večno mladu lepotu okite baš ovim cvetom. Početkom 50-ih go...
pročitaj jošHercegovačka ulica u Beogradu na vodi postaje sve življa i življa kada je gastronomska ponuda u pitanju. U proleće ove godine otvoren je Focaccia Antico Belgrade, još jedan objekat koji slavi italijansku kuhinju i umetnost življenja.
Koncept restorana se zasniva na ekskluzivnom doručku koji se sastoji od više segmenata. Prvi je hrskavi hleb sa avokado namazom i dimljenim lososom i rukolom. Drugi su ciabatte sa chorizo kobasicom i cheddar sirom, kao i sa mortadellom i pecorinom. I na kraju su u ponudi tramezzine sa tunjevinom kao i sa San Daniele pršutom i mozzarelom.
Za celodnevno uživanje tu su vam Pinse Romane koje su sve popularnije u gradu. Ovde ih pripremaju sa bresaolom, parmezanom, pelatom i kremom od pistaća, zatim sa mortadelom, paradajzom, pesto sosom i parmezanom i na kraju klasična capricciosa.
Uz ove delicije u ponudi su probrana vina, a za uveče vam preporučujemo DJ večeri uz brojne koktele od selekcije 2Tales džinova.
Focaccia Antico Belgrade
Hercegovačka 17, Belgrade Waterfront
Tel. +381 64 11 43 915
Radno vreme: 09.00-00.00
IG @focaccia_antico_belgrade
Godinu dana nakon što smo započeli izbor za najbolje restorane koji svojom ponudom čuvaju tradicionalna i autentična jela Srbije, 28. februara je z...
pročitaj jošMichelinov vodič suočava se sa pravim izazovom, kako privući pažnju Generacije Z. Iako decenijama unazad važi za renomirani gastronomski vodič, Mic...
pročitaj jošEn Sofi Pik (Anne-Sophie Pic) zatvorila je svoj restoran sa dve Michelinove zvezdice, La Dame de Pic, u Londonu nakon osam godina prisustva na brit...
pročitaj još