
U čemu je razlika: Osteria, trattoria i pesceria?
Tip vašeg restorana određuje se na osnovu usluge, lokacije, kuhinje, ali on zavisi i od cenovnika, enterijera i atmosfere. Kroz serijal postova koj...
pročitaj jošRasveta u restoranu igra ključnu ulogu u stvaranju posebnosti atmosfere restorana, jednako koliko hrana i usluga. Pažljiv odabir rasvetnih tela i njihova kombinacija mogu transformisati prostor, čineći ga prijatnijim i privlačnijim za boravak gostiju.
Ambijentalna rasveta u restoranu pruža osnovno osvetljenje ali i stvara dodatni atmosferski dojam i ton ukupnog prostora. Plafonske lampe, lusteri i viseće lampe doprinose toplini i udobnosti ambijenta.
Lampe na stolu ili svetla na šanku, kao dodatno osvetljenje sa mogućim podtonovima, podržavaju funkcionalnost i naglašavaju određene delove enterijera. Akcentna rasveta, s druge strane, skreće pažnju na arhitektonske detalje, umetnička dela ili ključna mesta u restoranu, stvarajući dinamičan vizuelni doživljaj.
Rasveta u restoranu mora biti usklađena s konceptom restorana, topla, prigušena svetla odgovarajuća su intimnim prostorima, dok jarka svetla podstiču energiju i brzinu protoka u ugostiteljskim objektima sa dinamičnom atmosferom.
Kombinovanjem različitih tipova rasvete, kroz intergraciju prirodnog i veštačkog osvetljenja, postiže se harmonija svetlosti i senki, koja dodatno doprinosi vizuelnoj udobnosti i jedinstvenom iskustvu svakog gosta.
Kada je prerano da se mlad čovek uozbilji? Ovo je pitanje koje je provejavalo sve vreme razgovora sa Stevanom Aleksićem. Sa svoje 24 godine je daka...
pročitaj jošKafana pod lozom - lepo ime za jednu kafanu, što bi znalci rekli „Pogođeno ime!“ Ponekad dobro ime ume da pogodi više asocijacija od silnih rečenic...
pročitaj jošChef Nemanja Janković je napustio gradsku vrevu i vratio se na Taru gde sada vodi Kremna koncept, projekat u kojm centralno mesto zauzima restoran ...
pročitaj još