
Značaj autentične komunikacije u ugostiteljstvu: Ključ koji menja sve
U svetu ugostiteljstva, gde su kvalitet usluge i ukupni utisak gosta na prvom mestu, komunikacija često ostaje nevidljiv, a ipak najznačajniji alat...
pročitaj jošGermknedla je austrijska poslastica od dizanog testa koja se puni džemom ili nekim drugim filom, te kuva na pari. Cafe Bar & Restoran vam donosi recept kako ih prave u restoranu Ederhof koji se nalazi u prestižnom austrijskom ski centru Nassfeld.
SASTOJCI:
* 500 g belog brašna
* 7 g instant kvasca
* 1 kašičica soli
* 65 g šećera
* 70 g otopljenog maslaca
* 250 ml punomasnog mleka
* 1 jaje
* 1 žumance
* 1 jaje
* ½ kašičice ekstrakta vanile
ZA FIL:
* 10 kašičica kreme od lešnika (tipa eurokrem)
ZA POSIP:
* 25 g mlevenog maka
* 15 g šećera u prahu
PRIPREMA:
Pomešajte suve sastojke (brašno, kvasac, so i šećer) s vlažnim (maslac, mleko, jaje, žumance i ekstrakt vanile) pa ih mesite oko deset minuta. Trebali biste dobiti mekano i glatko testo koje nije ni previše lepljivo, ni previše suvo.
Odložite testo u posudu, prekrijte ga krpom i pusite ga da se diže dok ne se udvostruči.
Lagano pobrašnite podlogu na kojoj ćete razvući testo. Testo razvucite u oblik kobasice te podelite na deset jednakih komada.
Svaki komadić testa izravnajte, u sredinu stavite kašičicu krema i napravite knedle. Napravljene knedle lagano pobrašnite, prekrijte krpom i pustite da se dižu još 60 minuta.
Knedle bi trebalo kuvati 15 minuta na pari. Gotove knedle premažite rastopljenim maslacem i pospite makom i šećerom u prahu.
U svetu ugostiteljstva, gde su kvalitet usluge i ukupni utisak gosta na prvom mestu, komunikacija često ostaje nevidljiv, a ipak najznačajniji alat...
pročitaj jošKafana pod lozom - lepo ime za jednu kafanu, što bi znalci rekli „Pogođeno ime!“ Ponekad dobro ime ume da pogodi više asocijacija od silnih rečenic...
pročitaj jošRodonačelnici fine dining street fooda u našoj zemlji, Stefan i Sara Živković, nakon što su osvojili Beograd ukusima na Zemunskoj pijaci, početkom ...
pročitaj još