Confine pizzeria Milano fine dining pizza
05.09.2025 Street Food

Confine Milano fine dining pizza – manifest nove ere ugostiteljstva

Da li pizzerija može biti više od mesta na kom se jede pizza? Gledajući centralni deo Milana, ogovor na to pitanje je odlučno – da. Confine, autorski projekat dvojice prijatelja iz Salerna, Francesca Capecea i Maria Venture, redefinisao je sve što smo do sada znali o pizzerijama.

Confine Milano – fine dining pizza je gastronomski fenomen

Otvorena u proleće 2023. godine, u tišoj zoni Piazza Massaia, Confine fine dining pizzerija je brzo postala hit među milanskim foodie zajednicama, ali i mesto hodočašća za ljubitelje pizze širom sveta. Confine pizza spaja tradiciju Napulja i Salerna sa beskompromisnim pravilima fine dininga.

Degustacijski meni umesto pizze na parče

Zaboravite na uobičajene porcije, u Confine pizzeriji dominira degustacijski meni od 4, 5 ili 6 kurseva i vodi vas kroz različite stilove pizze: klasična, dupla (pržena i pečena), pizza  iz pleha i prhka varijanta. Testo za pizzu se mesi od brašna Tip 1, fermentira sporo, a svaki zalogaj je pomno dizajniran – kako vizuelno, tako i senzorno.

Francesco je majstor u kuhinji, dok Mario vodi brigu o sali, pićima i atmosferi. Njihov tim je obučen, brz i posvećen detaljima. No, prava čarolija počinje kada se oni lično pojave među gostima.

Confine – Pizza kao haute cuisine

Specijalni Guscio meni (85€) je još jedan dokaz da pica može dostići visine gastronomskog performansa. Od lažnog risotta alla pescatora, preko fuzije calzonea i gyoze, do pizze koja evocira „sećanje na linguine od škampa“ – svako jelo je priča za sebe.

Confine pizzeria Milano fine dining pizza

Shiitake na bistrom normandijskom puteru, poljsko zelje, 8 meseci odležala picanha, majonez od lešnika, tostirani lešnici – Instagram/@confine_milano

Pored pizza, tu su i signature pizze poput Zucchina alla Capece ili ekscentrična Botox sa fondijem od caciocavalla, plavim sirom i džemom od smokvi. Za kraj, iako deserti nisu u fokusu, gosti mogu uživati u klasičnom tiramisuu ili modernoj tarte au citron meringué.

Milanska pizzerija kakva se retko viđa

Prostor u kome se nalazi Confine nekada je bio prodavnica alata na 500m². Danas je to elegantni restoran sa otvorenom kuhinjom, modernističkim salama i vinskim podrumom za degustacije i privatne događaje.


Confine Milano – fine dinig pizza je manifest nove ere ugostiteljstva.  To je mesto gde su pizza, vino i dizajn podignuti na nivo iskustva, ali bez gubitka onog toplog, pristupačnog duha koji pravu pizzeriju čini nezaboravnom. Za ugostitelje širom regiona, Confine je jasan signal: granice se pomeraju, i to brže i snažnije nego što bi predvideli.

AUTOR: Nataša Stevanović

FOTO: Instagram/@confine_milano

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije