Sa više od decenije iskustva u pozicioniranju italijanske gastronomije, Gruppo 50 Kalò pokreće svoj najnoviji projekat restoran Casa 50 – Cucina Mediterranea. Ovaj koncept predstavlja iskorak u drugačiji jezik gastronomije, ali ostaje veran viziji koja je 50 Kalò učinila prepoznatljivim širom Italije.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Restoran se nalazi na strateškoj lokaciji, na Piazza Sannazaro, gde je pre više od deset godina otvorena prva pizzerija 50 Kalò. Sada, u prostoru od 600 kvadratnih metara, Casa 50 spaja tradiciju, autentičnost i savremeni dizajn, stvarajući novu platformu za uživanje u ukusima mediteranske kuhije.
Gastronomsku ponudu potpisuje chef Giovanni Sorrentino, već nagrađen Michelin Bib Gourmandom za restoran Gerani, sa iskustvom u prestižnim domaćim i međunarodnim kuhinjama.
Njegova filozofija počiva na sezonalnosti, etičkoj saradnji sa malim proizvođačima i ravnoteži između povrća, sveže ribe i odabranog mesa.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Na meniju se nalaze klasici poput Mezzanello allardiato – tradicionalna napuljska pasta Mezzanello, rustičnog oblika i bogatog karaktera, pripremljena na klasičan način sa svinjskom mašću, belim lukom i začinima. Jelo koje spaja jednostavnost i intenzitet ukusa, donoseći autentičan duh Napulja na tanjir.
Ali tu su i nova jela inspirisana proizvodima iz Orto 50 Kalò na Posillipo brdu. Poseban akcenat je na otvorenom roštilju koji donosi koncept live cooking, pružajući gostima direktan uvid u proces pripreme.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Arhitektonsko rešenje potpisuje Maurizio Vesce, kombinujući originalne elemente zgrade iz ranog 20. veka, poput maiolica pločica, sa modernim materijalima, mikrocementom i Carrara mermerom. Unutrašnjost odiše toplinom i domaćinskom atmosferom, dok veliki mediteranski vrt sa stoletnim palmama i aromatičnim biljem predstavlja ključnu vrednost prostora, idealan za al fresco večere i društvene događaje. Restoran raspolaže sa 80 mesta unutra i 70 u bašti, što ga čini fleksibilnim izborom i za individualne goste i za ugostiteljske partnere.
Casa 50 je strateški potez Gruppo 50 Kalò u širenju brenda i diversifikaciji poslovanja. Nakon uspeha sa 50 Kalò pizzerijama u Napulju, Rimu i Londonu, kao i konceptima 50 Panino i 50 Suite B&B, grupa sada stvara prostor za novo gastronomsko iskustvo koje kombinuje autentičnost i internacionalni pristup. Za industriju, Casa 50 je primer kako se tradicija i lokalni identitet mogu preneti u savremeni format, kroz arhitekturu, menije zasnovane na sezonskim namirnicama i prilagođenu ponudu pića (italijanska vina, šampanjci, kokteli). To je model održivog razvoja restoranskog biznisa koji podjednako privlači lokalnu i međunarodnu publiku.
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.