Pretraga
Restoran 25.09.2025

Casa 50, nov jezik gastronomije

Nataša Stevanović
casa 50 napulj

Sa više od decenije iskustva u pozicioniranju italijanske gastronomije, Gruppo 50 Kalò pokreće svoj najnoviji projekat restoran Casa 50 – Cucina Mediterranea. Ovaj koncept predstavlja iskorak u drugačiji jezik gastronomije, ali ostaje veran viziji koja je 50 Kalò učinila prepoznatljivim širom Italije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Giovanni Sorrentino (@chefgiovannisorrentino)

Restoran se nalazi na strateškoj lokaciji, na Piazza Sannazaro, gde je pre više od deset godina otvorena prva pizzerija 50 Kalò. Sada, u prostoru od 600 kvadratnih metara, Casa 50 spaja tradiciju, autentičnost i savremeni dizajn, stvarajući novu platformu za uživanje u ukusima mediteranske kuhije.

Casa 50 Napoli – nova dimenzija mediteranske kuhinje

Gastronomsku ponudu potpisuje chef Giovanni Sorrentino, već nagrađen Michelin Bib Gourmandom za restoran Gerani, sa iskustvom u prestižnim domaćim i međunarodnim kuhinjama.
Njegova filozofija počiva na sezonalnosti, etičkoj saradnji sa malim proizvođačima i ravnoteži između povrća, sveže ribe i odabranog mesa.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Giovanni Sorrentino (@chefgiovannisorrentino)

Na meniju se nalaze klasici poput Mezzanello allardiato – tradicionalna napuljska pasta Mezzanello, rustičnog oblika i bogatog karaktera, pripremljena na klasičan način sa svinjskom mašću, belim lukom i začinima. Jelo koje spaja jednostavnost i intenzitet ukusa, donoseći autentičan duh Napulja na tanjir.

Ali tu su i nova jela inspirisana proizvodima iz Orto 50 Kalò na Posillipo brdu. Poseban akcenat je na otvorenom roštilju koji donosi koncept live cooking, pružajući gostima direktan uvid u proces pripreme.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Giovanni Sorrentino (@chefgiovannisorrentino)


Arhitektonsko rešenje potpisuje Maurizio Vesce, kombinujući originalne elemente zgrade iz ranog 20. veka, poput maiolica pločica, sa modernim materijalima, mikrocementom i Carrara mermerom. Unutrašnjost odiše toplinom i domaćinskom atmosferom, dok veliki mediteranski vrt sa stoletnim palmama i aromatičnim biljem predstavlja ključnu vrednost prostora, idealan za al fresco večere i društvene događaje. Restoran raspolaže sa 80 mesta unutra i 70 u bašti, što ga čini fleksibilnim izborom i za individualne goste i za ugostiteljske partnere.

Casa 50 je strateški potez Gruppo 50 Kalò u širenju brenda i diversifikaciji poslovanja. Nakon uspeha sa 50 Kalò pizzerijama u Napulju, Rimu i Londonu, kao i konceptima 50 Panino i 50 Suite B&B, grupa sada stvara prostor za novo gastronomsko iskustvo koje kombinuje autentičnost i internacionalni pristup. Za industriju, Casa 50 je primer kako se tradicija i lokalni identitet mogu preneti u savremeni format, kroz arhitekturu, menije zasnovane na sezonskim namirnicama i prilagođenu ponudu pića (italijanska vina, šampanjci, kokteli). To je model održivog razvoja restoranskog biznisa koji podjednako privlači lokalnu i međunarodnu publiku.

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.